img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-8-2022 10:30

Linda - Brainstorm...

Panningen - 25 augustus 2022 - Dit jaar besloot Joke Goudriaan (1962), vanwege het 40-jarig huwelijksjubileum met haar Jan, om een fietstocht te maken naar Santiago de Compostella. Na 40 dagen en ruim 2.700 fietskilometers mochten ze de befaamde kathedraal bereiken. En dat terwijl Joke eind 2013 de diagnose hersentumor kreeg. De prognose was slecht, maar het tweetal liet het er niet bij zitten....

..Joke is een sportieve vrouw. Ze deed de opleiding tot Z-verpleegkundige, waarna ze doorgroeide tot praktijkondersteuner in diverse huisartspraktijken. 

Vanaf het eerste moment dat ze de diagnose kreeg, stond haar leven en dat van haar man op de kop. Eén ding wisten ze zeker, ze zouden niet bij de pakken gaan neerzitten. Toen Joke in de ziektewet kwam, had ze veel tijd om na te denken. Ze vroeg zich toen af of de laatste momenten van haar leven in het teken van die hersentumor zouden komen te staan. Dat leek haar geen prettig vooruitzicht.  

"Ik ga niet zitten somberen, maar ik ga proberen op een positieve manier in het leven te blijven staan", aldus Joke.

Ze gingen op zoek naar mogelijkheden om de tumor stabiel te krijgen.Ze verdiepten zich in de uitwerking van onder andere voedsel en 'alternatieve' behandelmethoden. Ondanks sceptische artsen in Nederland en een tegenwerkende ziektekostenverzekering besloot Joke zich aan te melden voor de behandeling hypertermie in Duitsland. Een jaar lang reisde Jan met haar mee naar de Helios-Kliniek voor een combinatie chemotherapie en hyperthermie. Tot ieders verbazing bleek de tumor kleiner te worden, waardoor Joke haar leven weer op kon pakken.

Het boek van Joke Goudriaan laat zien dat een positieve instelling, je eigen intuïtie (blijven) volgen en buiten de gebaande paden durven gaan, uiteindelijk vruchten afwerpen.

Dat bewijzen Joke en Jan wel met hun fietstocht naar Santiago de Compostela.

Toen Joke de diagnose in 2013 kreeg, was de boodschap dat ze nog maar enkele maanden te leven zou hebben... inmiddels is het stel alweer bijna 9 jaar verder en hebben ze hun 40-jarig huwelijk op deze bijzondere wijze mogen vieren. 

Het boek bestellen?
Brainstorm | Oncologie, Hersentumor, Joke Goudriaan | 9789491920349 | Boeken | bol.com 

Meer info over de fietstocht van Jan en Joke naar Santiago de Compostela: 
Polarsteps - Automatic Travel Tracker | Fietstocht naar Santiago de Compostela  

Wil jij het blog van Joke volgen? 
Blog | (jokegoudriaan.nl) 

Ik hoop dat veel mensen hoop en moed mogen putten uit dit openhartige en inspirerende verhaal.

Linda 

Linda Gielen heeft sinds juni 2020 haar eigen column bij DeltaLimburg.nl. Neem ook eens een kijkje op haar website Bullseye Publishing

Foto BullsEye Publishing
110822/HvL

Wellicht interessant