img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-8-2022 12:19

Twee vastelaovesvierders brengen uniek vastelaovesboek uit

Maasniel/Swalmen - 27 augustus 2022 - Enkele jaren geleden hebben Leon Hamans (Maasniel) en Hans Simons (Swalmen) het initiatief genomen voor het samenstellen van een boek waarin alle carnavalsbeelden en carnavalsgerelateerde objecten in de openlucht in Limburg worden afgebeeld en beschreven. In zowel het ABN als het plaatselijke dialect is zo een uniek naslagwerk ontstaan. Het boek wordt medio november gepresenteerd. Vanaf nu is het mogelijk om het boek al via voorinschrijving te bestellen.

img

Culturele reisgids door Limburg

Het bijzondere boekwerk, dat in de boekenkast van de échte vastelaovesvierder in Limburg niet mag ontbreken, vertelt het verhaal – in woord en beeld – achter maar liefst 220 carnavalsbeelden, die in vrijwel alle dorpen en steden in Limburg zijn te vinden. Dankzij de medewerking van lokale carnavalsverenigingen en dialectkenners zijn deze verhalen ook opgetekend in het plaatselijke dialect. Met andere woorden, het boek bevat – naast de afbeeldingen van de 220 kunstzinnige beelden – vrijwel alle Limburgse dialecten. Het boek legt zo de schoonheid en diversiteit van onze Limburgse cultuur, taal en kunst vast voor het nageslacht. Het naslagwerk van Hamans en Simons is uitgegroeid tot een culturele reisgids door de gehele provincie Limburg. Gouverneur Emile Roemer en prof. dr. Leonie Cornips en dr. Lotte Thissen hebben in de vorm van een voorwoord een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het voor Limburg bijzondere boek.

Schrijf nu in

Alle carnavalsvierders, vastelaovesverenigingen en carnavalsgezelschappen krijgen de gelegenheid om vooraf in te tekenen op dit lijvige en fraai uitgevoerde kunstboek. Voor een gereduceerde prijs van € 22,- exclusief verzendkosten kan iedereen bij voorinschrijving een boek reserveren. Na de officiële presentatie van het boek medio november zal het boek voor € 33 te koop zijn bij de boekhandel en/op andere verkoopadressen. Het unieke boek is een uitstekenden cadeautip voor een verjaardag, Sinterklaas of de kerst.

Meer informatie en voorinschrijving

Op de website vastelaovesbeeldeinlimburg.nl is alle informatie te vinden over het boek, de voorinschrijving en de verkoopadressen.  

Foto vastelaovesbeeldeinlimburg.nl
270822/HvL

Wellicht interessant