img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-8-2022 12:06

Geslaagde jubileumeditie Limburg Festival

Midden-Limburg - 29 augustus 2022 - De organisatie van het Limburg Festival kijkt terug op een succesvolle 40e editie die plaatsvond van 24 tot en met 28 augustus jl. Met zo’n 197 voorstellingen op 32 verschillende locaties verspreid door het Midden-Limburgse landschap was er een bezettingsgraad van ruim 93%. Artiesten uit binnen- en buitenland hebben bezoekers verrast met ontroerende, grappige of serieuze voorstellingen. "Schrijf alvast in de agenda: Limburg Festival 16 t/m 20 augustus 2023"

img

Het festival werd geopend met de spectaculaire openingsvoorstelling ‘De Amuse’ in de St. Barbarakerk in Leveroy. Bekende producties zoals Jansen & de Boer, Margje Wittermans, Club Lam en De Rotterdam Connectie stonden deze keer niet op het bekende theaterpodium maar in de buitenlucht bij bijzondere locaties zoals in een verzorgingshuis, Theaterboerderij Boeket, bij de Mariakapel achter in de kasteeltuin van Kasteel Baexem en in de tuin onder de prachtige Lindebomen bij ‘t Kapelhuis in Thorn.
 
Jonge theatermakers hebben bezoekers via hun voorstellingen meegenomen in hun visie op een grens tijdens Ode aan de Grens. Vanuit de Uffelse Molen in Haler en langs de Dodendraad in Molenbeersel (gemeente Kinrooi) toonde jonge theatermakers uit Limburg hun op maat gemaakte voorstellingen. Tijdens de wandeling in deze natuurlijke omgeving konden de bezoekers genieten van de mooie natuur en cultuur.
 
In Roermond en Weert werd op zaterdag en zondag gedanst. Tijdens de stadswandeling werd je letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen. Niet alleen de dans verraste, maar ook de locaties. Van de Rattentoren en de oevers van de Maas in Roermond tot op het containerreparatiebedrijf en de spoorbrug in Weert.
 
Ook kon men weer meefietsen met de bekende theaterfietstocht Natuurlijk…Theater. Op vrijdag in de gemeentes Weert/Nederweert, zaterdag in de gemeentes Roerdalen/Wassenberg en zondag in de gemeente Leudal. Jong en oud kon dit jaar genieten van theater van internationale allure met artiesten uit Zweden, Neuw-Zeeland, België, Argentinie en Nederland. Een hoogtepunt dit jaar was de voorstelling Hybris van Het Nieuwstedelijk. Deze prachtige voorstelling ging op het festival in Nederlandse premiére. De bezoekers waren gedurende het verhaal over de drukte en stress in het ziekenhuis minutenlang doodstil door de kracht van het stuk.
 
Als afsluiting van de 40e editie hebben wij de ruim 120 vrijwilligers in het zonnetje gezet met een speciaal optreden van Desmadre tijdens de barbecue. "Zonder deze vrijwilligers geen festival!"

Foto Limburg Festival
290822/HvL

Wellicht interessant