img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-8-2022 11:02

Nieuwe reeks dorpsbijeenkomsten over energiebesparing in Maasgouw

Maasgouw - 30 augustus 2022 - In de periode 15 september tot en met 17 november worden in Beegden, Ohé en Laak, Thorn, Linne en Heel dorpsbijeenkomsten georganiseerd over energiebesparing door Coöperatie Duurzaam Maasgouw. Voor de zomervakantie zijn al bijeenkomsten gehouden in Wessem, Stevensweert en Maasbracht en deze werden erg goed bezocht. Mensen zijn nog nooit eerder zo doordrongen van de noodzaak en het nut om het energieverbruik terug te dringen.  

img

De dorpsbijeenkomsten die vóór de zomervakanties in gemeente Maasgouw georganiseerd werden in Wessem, Stevensweert en Maasbracht, werden zeer goed bezocht en er werden veel vragen over energiebesparing en energieopwekking beantwoord. Daarom gaan de gemeente Maasgouw en Coöperatie Duurzaam Maasgouw verder met deze voorlichtingsbijeenkomsten in de andere dorpen van de gemeente Maasgouw.

In elke dorpskern wordt in een eerste bijeenkomst in twee uur tijd allerlei onderwerpen besproken zoals woningisolatie, alternatieven voor aardgas en mogelijke subsidieregelingen. In een tweede vervolgbijeenkomst wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, hoe u op energiekosten kunt besparen en de woning toekomstbestendig maakt.

Door de hoge gasprijs zijn investeringen in energiebesparing en alternatieven voor de conventionele verwarmingsketel snel terugverdiend. Subsidies en goedkope leningen helpen daarbij. Wie er komende winters “warm wil bijzitten” heeft er baat bij zich nu goed te oriënteren welke maatregelen te nemen om energiekosten te besparen.

Inwoners van gemeente Maasgouw die willen deelnemen aan de dorpsbijeenkomsten kunnen zich aanmelden op de website van de Coöperatie Duurzaam Maasgouw en daar ook aangeven naar welke oplossingen in het bijzonder hun aandacht uitgaat.

De dorpsbijeenkomsten vinden de komende maanden plaats op de volgende datums en locaties, telkens van 19.30 tot 21.30 uur:

Beegden, Gemeenschapshuis ’t Leuke, Beegdenstraat 6, op donderdag 15-09-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 22-9-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

Ohé en Laak, in Feestzaal Bongaarts, Walburgisstraat 13, op donderdag 29-9-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 6-10-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

Thorn, in Zaal Aod Thoear, Steegputstraat 2, op vrijdag 14-10-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 20-10-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

Linne, in Zaal De Harmonie, Grotestraat 9, op woensdag 26-10-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op woensdag 2-11-2022 (verdiepingsbijeenkomst)

Heel, in cultureel centrum Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100, op donderdag 10-11-2022 (algemene voorlichtingsbijeenkomst) en op donderdag 17-11-2022 (verdiepingsbijeenkomst)
 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Afbeelding Coöperatie Duurzaam Maasgouw
300822/HvL

 

Wellicht interessant