img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-9-2022 19:05

3e serie Veteraan voor Altijd - zeven videoportretten

Roermond - 3 september 2021 - In aanloop naar de 35e herdenking bij het Nationaal Indië Monument op 3 september 2022 hebben we zeven videoportretten uitgezonden van veteranen met hun persoonlijke ervaringen en herinneringen. Bijzondere mensen met een bijzonder verhaal: Hans van Griensven, Hub Aendekerk, Liz Mertsch-Manuel, Johan de Jonge, Sieta Koet-Minis, Dennis van der Kraats en Jan Geraedts. 

img

Als u de interviews nog eens terug wilt zien, klik dan op de naam van de betreffende veteraan: 

Brigade-Generaal Paul Hoefsloot, voorzitter van de NL Veteranen Instituut Uitzendingen naar Kosovo en Afghanistan. Generaal Hoefsloot heeft Indische roots.

Willem Kneppelhout, Indiëveteraan 5-5RI, gestationeerd op Midden Java.

Gerard van der Lee, Indiëveteraan, Regiment Huzaren van Boreel op Oost-Java. Tevens ontwerper van het Verbindend Monument in het Nationaal Herdenkingspark in Roermond.

Gerard Hensbergen, Indiëveteraan Landmacht Grnd.

Lars Bannink, nabestaande van een Indiëveteraan en voorzitter van stichting Herdenking Birma-Siam Spoorweg.

Latoya Hallatu, nabestaande van een Molukse KNIL-militair. Zelf uitgezonden naar Uruzgan en Mali. Voorzitter van ‘Molukkers bij de krijgsmacht’.

Arthur Dias Sanaky, gestationeerd geweest bij de MFO Force in Egypte, bestuurslid ‘Molukkers bij de Krijgsmacht’.

Meer informatie over de strijd in het voormalig Nederlands-Indië of in Nieuw-Guinea, het Nationaal Indië Monument en de jaarlijkse herdenking vindt u op de website van het Nationaal Indië Monument 1945-1962.  

Videoreportage Pieter Cornelissen/interview Marjanne Wassink
030922/HvL

Wellicht interessant