img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-9-2022 12:45

Het Ouderen Songfestival komt naar Roermond

Roermond - 4 september 2022 - De vierde voorronde van het landelijke Ouderen Songfestival 2022 wordt op zondag 2 oktober gehouden in MFC 't Paradies in Roermond. Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen aan het Ouderen Songfestival. Als solist, duo en/of trio. De reportoirekeuze is geheel vrij. Muzikaal leider en pianist Kees van Zantwijk begeleidt alle kandidaten op piano. Deelname is gratis! Zestien finalisten blijven uiteindelijk over en strijden in de Grande Finale op zondag 11 december in het DeLaMar in Amsterdam.

img

Ouderen Songfestival

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival, ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. 30 jaar later is het Ouderen Songfestival uitgegroeid tot een landelijk festival bestaande uit voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten, twee prefinales in de theaters in Houten en Heerenveen en de Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Na een kennismaking met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk wordt in één van de voorrondes onder pianobegeleiding live gezongen. Uit iedere voorronde komt een aantal halve finalisten voort. Zij brengen in de halve finale opnieuw hun lied ten gehore. Nu begeleid door het OSF Combo onder leiding van Kees van Zantwijk. Per halve finale gaan acht finalisten door naar de Grande Finale. Zij worden net als in de voorrondes aangewezen door een vakjury onder voorzitterschap van Ben Lansink.

Zestien finalisten blijven over. Zij staan uiteindelijk in de Grande Finale in het DeLaMar. Begeleid door het OSF Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk brengen zij opnieuw hun lied ten gehore, waarbij ze een gooi doen naar de eerste, tweede en derde vakjury-prijs, de Hans Martinusse|Amsterdam publieksprijs en de internetprijs. De strijd om de internetprijs woedt al in de weken voorafgaand aan de Grande Finale, als de geluidsfragmenten online te beluisteren zijn en digitaal gestemd kan worden.

De repertoirekeuze is geheel vrij. Alle genres zijn mogelijk. Eenmaal een lied gekozen, dan kan daar niet meer van worden afgeweken. Zowel tijdens de voorronde als tijdens de halve finale en de Grande Finale wordt hetzelfde lied gezongen.

Praktische informatie

wanneer - zondag 2 oktober 2022

waar - MFC 't Paradies, Munsterstraat 61, Roermond

deelname - gratis en mogelijk vanaf 55 jaar

aanmelden - aanmelden kan via dit online formulier van ouderensongfestival.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

040922/HvL 

Wellicht interessant