img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-9-2022 20:30

Nieuwe Energie Advies Centrum Leudal in Roggel officieel geopend

Roggel - 5 september 2022 - Wethouder Michel Graef van de gemeente Leudal heeft op zondag 4 september  in Roggel het nieuwe Energie Advies Centrum Leudal geopend. Het Energie Advies Centrum Leudal moet het middelpunt worden van alles wat met energiebesparing te maken heeft binnen de gemeente Leudal, waar burgers op een laagdrempelige manier terecht kunnen met alle vragen over energiebesparing. 

Wethouder Graef kondigde tijdens de bijeenkomst maatregelen aan waarbij de gemeente inwoners actief gaat helpen om de energierekening omlaag te krijgen. Zo komen er bijv. klusteams die inwoners helpen bij het installeren van kleine energiebesparende maatregelen en gaat de gemeente bijv. kijken naar slecht geïsoleerde woningen binnen de gemeente en wat daar aan gedaan kan worden. Dit naast de al door het Rijk in gang gezette financiële maatregelen voor de mensen die het hardst getroffen worden.

In het Energie Advies Centrum kunnen burgers van de gemeente Leudal terecht met vragen over alles wat te maken heeft met energiebesparing of om een afspraak te maken voor een energiescan van de woning voor een gericht advies over maatregelen die je kunt nemen om energie te besparen. 

Vier middagen per week, van maandag tot en met donderdag is ook een energiecoach aanwezig die advies geeft over specifieke maatregelen, die je kunt nemen om energie te besparen. 

Het Energie Advies Centrum Leudal komt in de plaats van de pop-upstore in Heythuysen en is vijf dagen per week geopend. 

Het Energie Advies Centrum is gevestigd in het Business Centrum Leudal, Markt 6 in Roggel.

Foto en reportage Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
050922/LvL

Wellicht interessant