img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-9-2022 09:30

Leudal in actie tegen laaggeletterdheid

Leudal - 6 september 2022 -  In de gemeente Leudal heeft één op de tien mensen die werken moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Taalbeheersing is een belangrijke voorwaarde om mee te kunnen doen in de samenleving. Daarom zet de gemeente Leudal samen met maatschappelijke partners in op het terugdringen van laaggeletterdheid.
 

img

Week van lezen en schrijven

Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven samen met de gemeente de week van lezen en schrijven. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid en om in actie te komen.

Activiteiten

Gedurende de week van Lezen en Schrijven worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor inwoners. Zo start er op donderdagavond 8 september een taalwandeling vanaf de bibliotheek in Heythuysen. Aanvang 18.30 uur.

Leudals Taalakkoord

Onderdeel van deze activiteitenweek is ook het ondertekenen van het Leudals Taalakkoord dat samen met Bibliocenter, Stichting Lezen en Schrijven en Synthese is opgesteld. Dat gebeurt op maandag 12 september. 

Hulp

Ken of ben jij iemand die graag beter wil leren schrijven of lezen? Doe dan een gratis taalcursus bij de Bibliotheek. Loop eens binnen!

Stockfoto
060922/HvL
 

Wellicht interessant