img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-9-2022 16:00

Wisseltentoonstelling 'schilderijen van Carla Lücht' bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 25 september 2022 - Van zondag 25 september tot en met zondag 20 november is in Bezoekerscentrum Leudal een nieuwe tentoonstelling te zien: Schilderijen van Carla Lücht - van der Voorn.  Ze kreeg schilderlessen van Joke Martens in het Centrum voor de Kunsten in Roermond. In 1996 kreeg ze de eerste prijs voor amateurschilders in de categorie ‘overige werken’ en in 2001 ontving ze een eervolle vermelding. In de loop der jaren heeft ze verscheidene malen geëxposeerd in de regio.

img

Over Carla Lücht-van der Voorn

Al op jonge leeftijd keek Carla met verwondering naar alles om haar heen. Naar het spel van het zonlicht in de natuur met al haar vormen en kleuren.

Haar moeder komt uit een familie van fotografen. Ze leerde al vroeg naar de wereld om haar heen te kijken. Vanaf haar zesde jaar was ze in het bezit van een eigen camera, waarmee ze vaak op pad ging om al wat ze zag vast te leggen. Vooral het landschap met zijn lijnen, vormen en lichtspel was en is een grote bron van inspiratie. Tevens is Carla geboeid door de oudheid en de mystiek en probeert ze verder te reiken, scheppend bezig te zijn. Al schilderend probeert ze vorm en kleur te geven aan dat wat in haar leeft. 

Praktische informatie

wanneer -  zondag 25 september tot en met zondag 20 november 2022, dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 56, Haelen

entree - € 2,50, donateurs van Studiegroep Leudal en kinderen tot 12 jaar gratis 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto's Bezoekerscentrum Leudal
250922/HvL
 

Wellicht interessant