img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2022 12:27

Gemeentehuis in Maasbracht krijgt geveltuin

Maasbracht - 16 september 2022 - In navolging van veel inwoners gaat de gemeente Maasgouw in oktober ook een geveltuin aanleggen voor het gemeentehuis in Maasbracht. Op deze manier wordt het marktplein opgefleurd en de omgeving wordt hierdoor koeler. Zo krijgt de Markt in Maasbracht een heel eigen karakter en kunnen inwoners vanaf het voorjaar 2023 genieten van deze planten- en bloemenpracht. Deze vergroening wordt ingezet als voorbeeldproject voor verdere vergroening in Maasgouw.

img

Vergroening

Onlangs is de gemeente Maasgouw in Maasbracht een pilot gestart om voortuinen bij de inwoners te vergroenen. Steeds meer (voor)tuinen verstenen. Stenen tuinen zijn veel warmer, laten geen water door en zijn geen thuis voor bijtjes, hommels en andere belangrijke insecten. Daarom hoopt de gemeente inwoners te verleiden om de voortuin te vergroenen.

Meer informatie over de pilot is te vinden op de website van de gemeente Maasgouw.

Geveltuintjes

Woont u in de gemeente Maasgouw en heeft u geen voortuin? Geen probleem! De gemeente Maasgouw faciliteert geveltuintjes die op gemeentegrond worden aangebracht en door u aangeplant en onderhouden worden. De afspraken worden vastgelegd in een kosteloze overeenkomst. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Maasgouw.

Stockfoto
160922/HvL

Wellicht interessant