img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-9-2022 11:55

Open dag bij Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 17 september 2022 - Op zondag 25 september is er een open dag bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen. Het bezoekerscentrum is eigenlijk alle dagen, behalve de maandag open, maar op deze dag laten de stichtingen, die gehuisvest zijn in het bezoekerscentrum - Studiegroep Leudal, Groen Hart Leudal, VELT, Imkers Roer- en Leudal en Stichting van het Monument van Verdraagzaamheid - zien wat ze precies doen en waar ze voor staan. Er is voor jong en oud van alles te zien en te beleven.

img

Studiegroep Leudal

De Studiegroep Leudal laat door middel van foto’s zien welke activiteiten zij uitvoeren. Daarnaast is een quiz over verschillende voorwerpen uit het museum en een boekenmarkt. Voor de kinderen is er een speurtocht door het museum. Ook zal op deze dag de nieuwe wisseltentoonstelling geopend worden: Schilderijen van Carla Lücht - van der Voorn. De kunstenares is hierbij aanwezig.

Groen Hart Leudal

Voor Groen Hart Leudal staat deze open dag onder andere in het teken van de werving van nieuwe vrijwilligers. Zeker is er voor iedereen veel te zien en te beleven. Zo is er een stand, waar wateronderzoek wordt uitgevoerd. De Jeugd- en Schoolgidsen laten zien welke lessen er aan de kinderen op de basisscholen gegeven worden en Leudalgidsen vertellen over de activiteiten, die georganiseerd worden in het Leudal.

Om 12.00 en 14.30 uur is er een kleine workshop ‘uilenballenpluizen’.

In de expositieruimte is een activiteit over schedels uit het Leudal en bij de ingang staat de Macro Fauna Werkgroep Midden Limburg alle bezoekers op te wachten om samen een kijkje te nemen door een microscoop, laat je verrassen wat er onder water leeft.

VELT

VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) verzorgt rondleidingen in de ecologische tuin, waarbij uitleg gegeven wordt over wisselteelt. Hoe werkt dit en wat zijn de voordelen hiervan?

Binnen is er een kleine proeverij: ‘Fleurig, lekker en gezond, Proef eetbare bloemen!’. Buiten kan het nut van eigengemaakte compost in de tuin ervaren worden onder het motto ‘Goed voor de aarde, planten, dieren en mensen’.

Imkers Roer- en Leudal

De bijenstand van de Imkers Roer- en Leudal achter het bezoekerscentrum is vandaag voor de laatste keer dit jaar geopend. De imkers zijn al druk bezig met de voorbereiding voor de komende winter. De aanwezige imkers laten zien waaruit deze voorbereidingen bestaan en zullen graag alle vragen over bijen en het houden van bijen beantwoorden.

De kinderen mogen deze dag zelf honing in potjes doen.

Stichting van het Monument van Verdraagzaamheid

De Stichting van het Monument van Verdraagzaamheid zal uniek Wo 2-documentatiemateriaal tonen en achtergrondinformatie geven over het onderzoek van de stichting  naar de lotgevallen en achtergronden van de meer dan 800 militairen afkomstig uit 11 landen die in het Leudal en omstreken zijn gesneuveld.

Praktische informatie

wanneer - zondag 25 september 2022, van 11.00 tot 16.00 uur 

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
170922/HvL

 

Wellicht interessant