img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-9-2022 16:15

Cursus Engelse en Amerikaanse literatuur bij 't Paradies Roermond

Roermond - 18 september 2022 - Van het humoristische How to be a Brit van George Mikes, via songteksten van de Sixties van Leonard Cohen en Bob Dylan, naar het autobiografische leven van Michelle Obama als vrouw van de president. Vanaf woensdagochtend 12 oktober verzorgt Rob Huver, voormalig docent Engels aan de Hogeschool Zuyd, een Nederlandstalige lezingencyclus van 6 lezingen op de woensdagochtend in MFC ’t Paradies in Roermond over populaire Britse en Amerikaanse literatuur. 

img

Drs. Rob Huver is reeds bekend van eerdere, zeer enthousiast ontvangen, lezingen over de Britse en Amerikaanse cultuur. 

Programma

Er wordt onder andere ingegaan op het kunstmatig science fiction leven van Klara in Klara and the Sun van Kazuo Ishiguru uit 2021 en Anne Tylers’ Spool of a blue Thread over drie generaties van een Amerikaanse familie.

Dan verder met Michelle Obama’s levendige autobiografie, samen met het 19e eeuws mild kritisch klassiek meesterwerk over menselijke trots, van schrijfster Jane Austen: Pride and Prejudice. 

Vervolgens wordt het spannend verhaal over bijgeloof ten aanzien van een niet bestaand slangenmonster in The Essex Serpent van Sarah Perry vergeleken met Arthur Miller’s aangrijpend toneelstuk The Crucible uit 1953, over het bijgelovig leven van de eerste Amerikaanse streng religieuze immigranten en de gevolgen daarvan.

Typisch Britse zelf relativerende humor komt aan bod in George Mikes How to be a Brit en in David Sedaris’ Me Talk Pretty, een hilarische beschrijving van het leven van zijn antiheld vol komische misverstanden in Frankrijk in 2000.

Songs en gedichten van bekende Britse en Amerikaanse dichters en musici vullen ook een zitting.

De cyclus sluit af met het zeer persoonlijk leven van twee broers in Bruce Chatwin’s On the Black Hill boerderij in Wales in de twintiger jaren en het even onconventionele verhaal van D.H. Lawrence’s Lady Chatterley’s Lover uit 1928. Historische achtergronden, zoals Queen Victoria, president Roosevelt en Reagan, etc, komen natuurlijk ook aan bod.  

Praktische informatie

wanneer - woensdagochtend 12 en 19 oktober, 2, 9, 16 en 23 november 2022 van 10.00 tot 12.00 uur 

waar - MFC 't Paradies, Munsterstraat 61, Roermond

deelname - € 65 per persoon, inclusief lesmateriaal. Het lesmateriaal in de vorm van een boekje met te behandelen teksten en info over de schrijvers en hun werk ontvangt u tijdens de eerste bijeenkomst.

aanmelden - aanmelden kan met een machtigingsformulier, verkrijgbaar bij de receptie van MFC ’t Paradies. Wilt u wat meer informatie, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Ohlenforst via 0475-324752 of mevrouw Verbruggen via 0475-317601 of door een e-mail te sturen naar info@paradiesroermond.nl 

extra informatie - enige basiskennis van de Engelse taal is voldoende om de cursus te volgen 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
180922/HvL

 

Wellicht interessant