img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2022 13:52

Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken

Roermond - 19 september 2022 - Onder het motto ‘DOE MEE!’ organiseert Seniorvriendelijk Roermond diverse activiteiten voor senioren in Roermond. Van zaterdag 17 september tot en met woensdag 12 oktober kunnen senioren deelnemen aan meer dan 40 activiteiten op verschillende locaties in Roermond. De Doe Mee weken zijn geïnspireerd door de landelijke Week tegen Eenzaamheid, de Dag van de Ouderen en Wereld Alzheimer Dag. 

img

Doe Mee weken

Vier weken lang vinden verschillende activiteiten plaats in Roermond, speciaal voor senioren. Het aanbod loopt uiteen van een muzikale dansmiddag of een creatieve schilderworkshop tot een heerlijk driegangendiner en een gezellige stadswandeling. Liever informatief bezig of andere mensen ontmoeten? Ook dat kan!

Kijk voor meer informatie en het actuele overzicht van activiteiten op de website www.roermond.nl/seniorvriendelijkroermond.

Feestelijke opening

Op zaterdag 17 september werden de Doe Mee weken feestelijk geopend door wethouder Marianne Smitsmans en professor Frans Verhey. "Wat zo mooi is dat er diverse activiteiten plaatsvinden in verschillende wijken van Roermond. In onze stad gebeurt meer dan veel mensen weten. Met de Doe Mee Weken willen we vooral de senioren inspireren om mee te (blijven) doen. Hoe fijn is het om andere mensen te ontmoeten. Doe mee, maak het mee!", aldus wethouder Smitsmans.

De opening vond plaats in MFC ‘t Paradies en werd begeleid met muziek en dans door verschillende organisaties en verenigingen uit Roermond.

Seniorvriendelijk Roermond

In een seniorvriendelijke gemeente maken senioren onderdeel uit van de samenleving en houdt de omgeving rekening met inwoners met een beperking. Seniorvriendelijk Roermond is een netwerk van inwoners en organisaties, die zich inzetten voor een gemeente waar senioren gewaardeerd worden om hun ervaringen, kwaliteiten en talenten.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto gemeente Roermond (wethouder Marianne Smitsmans en professor Frans Verhey)
190922/HvL

Wellicht interessant