img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

19-9-2022 16:03

Geen tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen op riviercruiseschip in Maasgouw

Maasgouw - 19 september 2022 - De gemeente Maasgouw heeft afgelopen zomer onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip in Maasbracht. Uit dit onderzoek blijkt dat dit niet haalbaar is. Ook niet als het schip op een andere locatie in de gemeente zou kunnen aanmeren, er zijn geen geschikte locaties. De gemeente Maasgouw gaat daarom andere mogelijkheden onderzoeken.

img

Burgemeester Stef Strous van de gemeente Maasgouw: “Uit ons onderzoek blijkt dat de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen op een riviercruiseschip helaas niet haalbaar is. Rijkswaterstaat kan geen ontheffing verlenen voor de aanleg van een riviercruiseschip aan de Oude Loswal en de totale kosten komen ver boven de financiële bijdrage van het Rijk. We hebben ook naar andere locaties in onze gemeente gekeken waar een riviercruiseschip zou kunnen aanmeren, maar die locaties bleken niet geschikt. Graag hadden we op deze manier een bijdrage geleverd aan de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. De nood voor opvang blijft namelijk onveranderd hoog.“

Op dit moment zitten er ruim 80 Oekraïense vluchtelingen in tijdelijke opvang van particulieren of opvang van de gemeente. 
 
Vanuit het Rijk ligt nog steeds de opgave om meer tijdelijke opvang voor Oekraïense vluchtelingen te regelen. De gemeente Maasgouw gaat daarom andere mogelijkheden onderzoeken.

Op www.gemeentemaasgouw.nl/oekraine heeft de gemeente Maasgouw een pagina ingericht met vraag en antwoord over het onderzoek naar de tijdelijke opvang voor de Oekraïense vluchtelingen. 
 

190922/HvL

Wellicht interessant