img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2022 10:30

Alzheimer Café Roermond - Toegerust na de diagnose: Partner in Balans

Roermond - 20 september 2022 - Op maandagavond 3 oktober wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. Het thema is 'Toegerust na de diagnose: Partner in balans'. Partner in Balans is een cursus ter ondersteuning voor naasten van mensen met dementie. De cursus is gericht op het behouden van een gezonde balans in het dagelijks leven. Hoe ga je enerzijds om met de situatie en de veranderingen bij je naaste, en hoe kom je anderzijds toe aan je eigen behoeften?

img

Toegerust na de diagnose: Partner in Balans

Sander Osstyn en Maud Daemen, onderzoekers bij het Alzheimer Centrum Limburg, geven uitleg over de online cursus Partner in Balans. Ze zullen meer vertellen over de inhoud van het programma en hoe je hieraan deel kunt nemen.
 
Tijdens de cursus kunnen er naar eigen behoefte modules gevolgd worden over verschillende thema’s, bijvoorbeeld over: ‘acceptatie’, ‘communicatie met je partner’ en ‘omgaan met veranderingen’.
 
Deelnemers worden begeleid door een persoonlijke coach die ook gericht feedback geeft. Coaches zijn hulpverleners zoals psychologen of casemanagers die met een training bijgeschoold zijn tot ‘Partner in Balans’-coach. Onderzoek van onder andere dr. Lizzy Boots uit Roermond laat zien dat het zelfvertrouwen, gevoel van controle en de kwaliteit van leven van naasten na het volgen van de cursus verbeterd is.

Sander en Maud gaan graag met u en eventueel uw partner met dementie en alle andere belangstellenden in gesprek over Partner in Balans en dementie.  

Praktische informatie

wanneer - maandag 3 oktober 2022, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Graasj, Knevelsgraafstraat 21, Roermond (er is genoeg parkeerruimte achter de slagboom naast de Graasj en ook het (bus)station is vlakbij)

deelname - de toegang is gratis

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimerroermond@icloud.com   

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

200922/HvL

Wellicht interessant