img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-9-2022 11:30

Maasstadjes fietsroutes nu ook als Langeafstand Weekendtocht

Limburg - 23 september 2022 - De Maasstadjes fietsroute (121 kilometer) is onderdeel van de Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19, die in Nederland bekend is als de Maasroute. Deze tocht is opgenomen als Langeafstand weekendtocht (LF-weekendtocht). Het concept is simpel; deels via een LF-route en deels via knooppunten, slapen en eten waar je zelf wilt, en na enkele dagen terugkomen bij het startpunt. De Maasstadjes fietsroute heeft een noordelijke en een zuidelijke lus en voert deels door België.  

img

Noordelijke lus (Noord-Limburg)

De noordelijke lus is vooral gericht op natuur en leidt je langs de oevers en het achterland van de Maas. Onderweg kom je onder andere door het bosrijke grensoverschrijdende natuurgebied Grenspark Maas-Swalm-Nette en zelfs een stuk door de Limburgse Peel met de welbekende veengebieden.

Zuidelijke lus (Midden- en Zuid-Limburg)

Op het zuidelijke deel van de route geen heuvels maar weids water en historische Maasdorpen waar de tijd soms lijkt stil te hebben gestaan. Ontdek de charme van het voormalige Spaanse vestingstadje Stevensweert of het witte stadjes Thorn dat ooit een zelfstandig koninkrijk was waar vrouwen aan de macht waren. Ook interessant is de rijke geschiedenis van Maasbracht die met name terug te voeren is naar de binnenvaart.

Grensoverschrijdend

Wat de Maasstadjes route nog meer bijzonder maakt is dat deze de grens met België overgaat. De Markt in Maaseik is absoluut de moeite waard om een pauze in te lassen op een van de vele terrassen.

Openbaar vervoer

De route kan ook gefietst worden wanneer je met het OV reist. Als je je fiets wilt meenemen in de trein, dan kan dat. Hij mag mee buiten de spitsuren.

LF-weekendtocht 

Deze tocht is opgenomen als LF-weekendtocht op www.nederlandfietsland.nl. Voor iedereen die overweegt om op fietsvakantie te gaan, of gewoon een heerlijk actief weekendje weg wil, zijn er de LF-weekendtochten. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute.  

Foto Limburg Marketing
230922/HvL

Wellicht interessant