img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-9-2022 10:30

IVN boswandeling door het Laurabos bij Weert

Weert - 24 september 2022 - De productiefunctie van het Laurabos bij Weert verschuift naar de achtergrond ten gunste van een natuur(lijker) bos en daardoor verandert er veel. Bovendien wordt het bos aangepast aan het veranderende klimaat. Wandel mee met de boswachter en natuurgids en ontdek het zelf op zondag 2 oktober. De wandeling duurt zo'n 3 uur, deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk tot en met 30 september (zie hieronder).

img

Laurabossen, van productiebos naar klimaatbestendig en biodivers bos. Nu de productiefunctie van het Laurabos naar de achtergrond verschuift ten gunste van een natuur(lijker) bos, verandert er veel. Bovendien wordt het bos aangepast aan het veranderende klimaat.  

Boswachter Natuurmonumenten Robin Peeters en de natuurgidsen Marianne Poodt, Bèr Peeters en Ad Havermans van IVN Weert e.o. zullen jullie begeleiden tijdens deze boswandeling.

Praktische informatie

wanneer - zondag 2 oktober 2022, van 10.00 tot 13.00 uur 

waar - start- en eindlocatie is Lozerweg, Weert. (bij parkeerplaats Laurabossen, overgang verharde naar onverharde weg)

deelname - gratis

aanmelden - is verplicht en kan tot uiterlijk vrijdag 30 september 2022 via mail naar secretariaat@ivnweert.nl 

extra informatie - Denk aan drinken, eventueel wat eten en als de weersomstandigheden daarom vragen aangepaste kleding en schoeisel

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Stockfoto
240922/HvL

Wellicht interessant