img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-9-2022 12:57

Stadswandeling - Rampspoed over Roermond

Roermond - 24 september 2022 - De geschiedenis van Roermond kent grote en kleine rampen die de stad troffen, waaronder twee grote stadsbranden. Wandel op zondagmiddag 9 oktober samen met de VVV-gidsen door Roermond en bezoek een aantal van deze rampplaatsen. Zo worden de verhalen over rampspoed en herstel levend gehouden. Deze stadwandeling staat geheel in het teken staat van de Maand van de Geschiedenis met het thema 'Wat een ramp!'.

img

Programma

Het Rampjaar 1672 ging grotendeels aan Roermond voorbij. Maar in die tijd had de stad haar eigen problemen. Ook op andere momenten in de geschiedenis werden de stad en haar bewoners door een aantal rampen getroffen.

Daarvan zijn in Roermond op diverse plaatsen nog sporen te zien. In bijna alle gevallen zien we ook de veerkracht van de bevolking om de schade te herstellen en het gewone leven weer op te pakken.

Praktische informatie

wanneer - zondag 9 oktober 2022, van 14.00 tot ca. 15.30 uur

waar - de rondleiding start bij Markt 17 in Roermond

deelname - € 6,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar gratis (inclusief. entree streekmuseum, op vertoon van de Limburg Card € 1,00 korting per persoon). Er is een maximaal aantal van 20 deelnemers

aanmelden - Reserveren is verplicht en kan via de webshop Hart van Limburg. Dit kan tot één dag voorafgaand aan de wandeling

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Archieffoto Leon van Lier|DeltaLimburg (stadhuis Roermond)  
240922/HvL

Wellicht interessant