img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-9-2022 15:31

Campagne Thuis in Limburg - ‘Strik nu alvast een woning om oud in te worden’

Midden-Limburg - 26 september 2022 - De woningcorporaties, verenigd in Thuis in Limburg, lanceren een campagne om 60-plussers bewust te maken van een tijdige inschrijving voor een (andere) huurwoning. De vraag naar woningen is groot; dat geldt zeker ook voor sociale huurwoningen. Met name 60-plussers blijken niet bekend met de inschrijfprocedure voor woningzoekenden en de lange inschrijfduur - gemiddeld vijf jaar - als zij willen verhuizen naar een kleinere of meer passende woning.

img

Brief 

Alle huurders van 60 jaar en ouder die in een huis wonen dat niet ingericht is om een leven lang te blijven wonen, krijgen een brief. Ook is op de website thuisinlimburg.nl alle informatie te vinden en loopt er een campagne op Facebook.

Vetertest

De gemiddelde inschrijfduur is bijna vijf jaar. Geen tijd te verliezen dus. En om dat extra duidelijk te maken hebben de woningcorporaties de vetertest bedacht om te laten zien hoe het is om door je huis te lopen als je minder mobiel bent.

Hoe dat ervaren wordt, is te zien in een aantal filmpjes op de website thuisinlimburg.nl. In deze filmpjes wordt een aantal zestigplussers gevraagd om lange veters in hun schoenen te rijgen en deze aan elkaar te knopen. Alleen kleine pasjes zijn daardoor mogelijk. Ook traplopen is heel moeilijk, en even in de douchebak stappen is een uitdaging. Zelfs een kopje koffie maken in de keuken is niet gemakkelijk.

Inschrijven is gratis

Inschrijven voor een huurwoning kan via de website thuisinlimburg.nl. Hier zijn alle vrijkomende sociale huurwoningen van 14 Limburgse woningcorporaties te vinden. Inschrijven is gratis. Reageren op een woning is pas nodig als iemand echt aan verhuizen toe is. Tot die tijd is het alleen nodig om elk jaar de inschrijving te verlengen.

stockfoto
260922/HvL

 

 
 

Wellicht interessant