img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-9-2022 11:00

Twee nieuwe grensoverschrijdende wandelroutes in Midden-Limburg

Roerdalen/Wassenberg (D) - 29 september 2022 - Om het grensoverschrijdend wandelen extra onder de aandacht te brengen zijn er twee nieuwe, grensoverschrijdende wandelroutes ontwikkeld via de knooppunten. De eerste wandelroute Rothenbach – Vlodrop Station is 12 kilometer en gaat door de wonderschone natuur van Nationaal Park de Meinweg en Natuurpark Swalm-Nette. De tweede wandelroute Vlodrop – Effeld is 10 kilometer een nieuwe wandelverbinding langs rivier de Roer opgenomen.

img

Burgemeester Maurer van Stadt Wassenberg, Wethouder Westhelle-Aelen van gemeente Roerdalen en Wiel Aerts van Euregio Rijn-Maas-Noord hebben de eerste exemplaren in ontvangst genomen en zijn enthousiast over de nieuwe routes en de goede grensoverschrijdende samenwerking.

De gemeentes Roerdalen en Wassenberg beschikken over een uitgebreid wandelroutenetwerk aan de hand van knooppunten dat veel mogelijkheden biedt. In Roerdalen ligt zo’n 190 kilometer en in Wassenberg ruim 90 kilometer aan dubbelzijdige bewegwijzerde routes.

Wandelroute Rothenbach (D) – Vlodrop Station

De eerste wandelroute Rothenbach – Vlodrop Station is 12 kilometer en gaat door de wonderschone natuur van Nationaal Park de Meinweg en Natuurpark Swalm-Nette. De route leidt ook langs de Rode Beek die net over de grens met Duitsland ontspringt. Er kan op drie locaties - met gratis parkeermogelijkheden - worden gestart. 

Wandelroute Vlodrop - Effeld (D)

In de tweede wandelroute Vlodrop – Effeld is een nieuwe wandelverbinding langs rivier de Roer opgenomen. Deze route gaat door landelijk gebied, langs de prachtige Effelder Waldsee en door het dorp Effeld met z’n gezellige restaurants en terrassen. Deze wandeling is 10 kilometer en er kan op vier locaties gestart worden.

Geluksplekken

Beide routes komen langs diverse geluksplekken die door de inwoners van de gemeentes Roerdalen en Wassenberg zijn aangewezen. Op deze plekken kun je je geluk wat groter maken.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe grensoverschrijdende themawandelingen zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV-agentschappen in Roerdalen, Naturpark-Tor Wassenberg, VVV Roermond en via de website webshophartvanlimburg.nl.

Foto Limburg Marketing
290922/HvL

Wellicht interessant