img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-10-2022 10:00

Gebouwbrand Kappa Papier Roermond

Roermond - 1 oktober 2022 - Op vrijdagavond 30 september kwam er bij de meldkamer om 21.09 uur een melding binnen van een brand bij Kappa Papier Roermond. Hier was een brand in de kelder geconstateerd, waarbij assistentie van de brandweer gevraagd werd. Omdat de brand moeilijk bereikbaar was, werd opgeschaald naar middelbrand. Rond 22.30 uur was de brand onder controle. Er is niemand gewond geraakt.

img

De brand is ontstaan in de kelder onder een van de papiermachines. Het betrof een kleine brandhaard, maar omdat deze ver in de kelder achter divers leidingwerk zat was de brand lastig te bereiken. Om hier extra capaciteit voor ter plaatse te krijgen, werd door de eerste brandweereenheid opgeschaald naar middelbrand, zodat een tweede eenheid mee kon assisteren de brand te bereiken.

Omstreeks 22.30 uur bleek de brand onder controle te zijn, waarna er nog een extra controle plaatsvond om zeker te zijn dat de brand zich niet verder had uitgebreid. Toen bleek dat de brand geheel was geblust, werd het incident overgedragen aan het personeel van het bedrijf.

Omdat de brand klein bleef, was ontruiming van het bedrijf niet nodig. De schade is zeer beperkt gebleven en zal door het bedrijf zelf opgehandeld worden. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

011022/HvL

Wellicht interessant