img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-2-2023 17:05

Buslijnen 371-372-675 krijgen nieuwe bushalte en routewijziging in Heythuysen

Heythuysen - 23 februari 2023 - Om de aansluiting met andere buslijnen te verbeteren, de verkeersveiligheid aan te scherpen in het centrum van Heythuysen, passagiers sneller te laten in- en uitstappen en vertragingen te beperken, worden de busroutes op de lijnen 371-372-675 verlegd naar de N279 (Biesstraat/Walk). Daartoe is een nieuwe bushalte gerealiseerd bij de rotonde (Walk) aan de N279 ter hoogte van het gemeentehuis van Leudal. De veranderingen gaan in op maandag 27 februari.

De wijzigingen werden reeds in oktober 2022 aangekondigd en zouden enkele maanden geleden al ingaan. Maar omdat de nieuwe bushalte bij het gemeentehuis nog niet klaar was, reden de bussen nog steeds de oude route. Wel werden de haltes Sint Janlaan en Dr. Smitslaan al weggehaald. De halte Centrum blijft actief tot de daadwerkelijke ingebruikname van de nieuwe halte bij het gemeentehuis. Dit betekent dus dat per 27 februari ook deze halte komt te vervallen.

Betreffende buslijnen

  • 371 Meijel-Weert v.v.
  • 372 Venlo – Roermond v.v.
  • 672 scholierenlijn Panningen – Roermond
  • 675 scholierenlijn Meijel Roermond v.v.
  • Buurtbus 796 Nederweert – Leveroy – Heythuysen v.v.

Nieuwe locatie

De nieuwe bushalte aan de rotonde heeft een abri, een toegankelijk halteperron en een fietsparkeervoorziening. Daarnaast verhoogt de doorgaande route het reiscomfort, omdat de bus op betere infrastructuur en hogere snelheid kan doorrijden zonder belemmeringen. De haltes Sint Janlaan, Centrum en Dr. Smitslaan worden door deze wijziging niet meer bediend door reguliere buslijnen.

Ingang

De veranderingen van de buslijnen gaan in op 27 februari 2023. Bijgevoegd een overzichtskaart van de nieuwe (gewijzigde) routes in Heythuysen.

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
230223/HvL

Wellicht interessant