img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-10-2022 17:00

Buslijnen 371-372-675 krijgen nieuwe bushalte en routewijziging in Heythuysen

Heythuysen - 3 oktober 2022 - Om de aansluiting met andere buslijnen te verbeteren, de verkeersveiligheid aan te scherpen in het centrum van Heythuysen, passagiers sneller te laten in- en uitstappen en vertragingen te beperken, worden de busroutes op de lijnen 371-372-675 verlegd naar de N279 (Biesstraat/Walk). Ook komt er een nieuwe bushalte bij de rotonde (Walk) aan de N279 ter hoogte van het gemeentehuis van Leudal. De veranderingen gaan in december 2022 in met de nieuwe dienstregeling.

Wethouder Heleen-Wijers van de gemeente Leudal: “De wijziging in de lijnvoering is het resultaat van uitvoerige gesprekken tussen de Provincie en Arriva, maar ook in overleg met de gemeente. Door de wijziging in de lijnvoering wordt de bushalte nu buiten het centrum van Heythuysen geplaatst, maar wel op loopafstand van het centrum. Hierdoor verbetert de aansluiting met andere buslijnen, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het centrum en omliggende wegen.”

Arjan Wiering, concessiemanager Arriva: “Om het netwerk aan busverbindingen toekomstbestendig te maken is gekeken naar mogelijke versnellingsmaatregelen op de verschillende OV-assen binnen Midden-Limburg. De route door Heythuysen biedt de mogelijkheid om te versnellen en te zorgen voor een goede doorstroming van het OV. Nu loopt de route nog door het centrum van Heythuysen en dat levert regelmatig oponthoud op door ander (weg)verkeer. Dit leidt tot vertragingen, die verderop in bijvoorbeeld Roermond of Venlo leiden tot het missen van aansluitingen voor reizigers die verder willen reizen met het OV naar bijvoorbeeld Weert, Eindhoven en/of Sittard. Dankzij deze aanpassing verbetert niet alleen de aansluiting en het reiscomfort, maar ook de verkeersveiligheid.” 

Nieuwe locatie

Bij de nieuwe bushalte aan de rotonde komt een abri, een toegankelijk halteperron en een fietsparkeervoorziening. Daarnaast verhoogt de doorgaande route het reiscomfort, omdat de bus op betere infrastructuur en hogere snelheid kan doorrijden zonder belemmeringen. De haltes Sint Janlaan, Centrum en Dr. Smitslaan worden door deze wijziging niet meer bediend door reguliere buslijnen.

Wethouder Heleen-Wijers: “De Arriva buurtbuslijnen 790 en 796 blijven vanwege de lokale functie wel gebruikmaken van de huidige route door de kern. Hiermee blijft de buurtbus een mooi en aanvullend vervoersmiddel voor reizigers en inwoners die geen langere loop- of fietsafstanden kunnen afleggen.”

Ingang

De veranderingen van de buslijnen gaan in met de nieuwe dienstregeling in december 2022. Bijgevoegd een overzichtskaart van de nieuwe (gewijzigde) routes in Heythuysen.

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
031022/HvL

Wellicht interessant