img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-10-2022 15:50

Herfstconcert Harmonie Crescendo - De wind in de wilgen

Beegden - 7 oktober 2022 - Zondag 16 oktober keert Harmonie Crescendo terug van een repetitieweekend in Zuid-Limburg. Ter voorbereiding op deelname aan een Concertconcours in Zutphen. Die zondagmiddag om 15.00 uur laat Harmonie Crescendo onder leiding van Martijn Pepels het resultaat horen tijdens een gratis toegankelijk Herfstconcert in gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden. 

img

In Zutphen is door de Beegdense muzikanten en hun dirigent gewerkt en geschaafd aan de muziekwerken én aan ieders persoonlijke kwaliteiten. Want het mooie van zo’n concourstraject is de groei die alle muzikanten individueel en als orkest doormaken!
 
Zondagmiddag zullen beide beide concourswerken worden uitgevoerd waarbij ook een toelichting wordt gegeven op het orkest, de verschillende instrumentgroepen en natuurlijk op de twee muziekwerken.
 
Mysterieuze klanken uit het Midden-Oosten in een kleurrijke orkestratie van koper en saxen bepalen direct de sfeer in “Persis” (James L. Hosay). Een betoverend liefdesthema door hobo vormt een rustpunt in de compositie waarna het slagwerk en de houtgroep met een flitsende finale het werk tot een spectaculair einde brengen.
 
Het tweede werk is “De Wind in de Wilgen” van Johan de Meij, gebaseerd op The Wind in the Willows. Dit boek van de Schotse schrijver Kenneth Grahame is een van de bekendste kinderboeken aller tijden. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1908 en beschrijft de gebeurtenissen van Rat, Mol, Das en Pad. In vier delen komen deze personages muzikaal tot leven. 

Beleef op zondag 16 oktober de herfst in de Beegdense natuur en eindig dan met een bijzonder muzikaal uurtje tijdens deze uitvoering in gemeenschapshuis ’t Leuke te Beegden.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

081022/HvL

Wellicht interessant