img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-10-2022 16:45

Gemeente Leudal laat inwoners niet in de kou staan

Leudal - 14 oktober 2022 - De laatste tijd stijgen de gas- en energieprijzen enorm snel. Daar krijgt iedereen mee te maken. De gemeente Leudal helpt inwoners door het verstrekken van een eenmalig energietoeslag én met gratis advies over energiebesparing. Welke mogelijkheden er binnen de gemeente Leudal zijn, kunt u hieronder lezen:

img

Energieadviescentrum Roggel

Voor een persoonlijk gesprek over energie(besparing) kunnen inwoners elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur terecht bij het Energieadviescentrum in Roggel. Energie-experts staan dan klaar om vragen te beantwoorden en gratis advies te geven over besparing en subsidies voor woningisolatie of zonnepanelen. Ook kan er een afspraak worden gemaakt met een energiecoach. Die is iedere middag aanwezig en komt op verzoek aan huis voor advies en concrete besparingstips. Het adviescentrum is gevestigd in het Businesscentrum Leudal (Markt 6) in Roggel en vervangt de tijdelijke pop-up store in Heythuysen. Het is telefonisch bereikbaar via 0475 - 22 70 38.

Inwoners die zich liever eerst digitaal oriënteren, kijken voor lokale mogelijkheden op www.duurzaamleudal.nl

Klusbus

Gezinnen met een netto inkomen tot maximaal € 1.893 euro kunnen gebruik maken van de Klusbus. De Klusbus wordt bemenst door medewerkers van het MensOntwikkelBedrijf en komt op aanvraag naar inwoners thuis om kleine energiebesparende maatregelen (zoals radiatorfolie, LED-lampen, tochtstrips, e.d.) aan te brengen. Hiermee bespaart een huishouden direct op energieverbruik.

Bel met 0475-85 90 00 of ga naar www.leudal.nl/klusbus om gebruik te maken van de Klusbus.

Energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 eenmalig een energietoeslag krijgen. Deze toeslag bedraagt maximaal € 1.300. Op de pagina www.leudal.nl/eenmalige-energietoeslag-2022 staat hoe de aanvraag hiervoor ingediend kan worden en de voorwaarden die gelden om hiervoor in aanmerking te komen.

Inwoners die hulp nodig hebben bij het invullen van de aanvraag kunnen telefonisch contact opnemen met gemeente Leudal via 0475- 85 90 00. Ook kunnen inwoners iedere woensdag van 14.00 tot 16.00 uur gratis terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek van Heythuysen (In de Neerakker 2a).

Hulp bij schulden

Inwoners die zich zorgen maken over hun financiële situatie of die moeite hebben om alle rekeningen op tijd te betalen, staan er in Leudal niet alleen voor. Zij kunnen gratis terecht bij het Financieel Informatie Punt op dezelfde locatie en tijdstip als het IDO. Het Financieel Informatie Punt is op werkdagen bereikbaar via fip-leudal@synthese.nl of per telefoon via 0475-74 51 38.

Inwoners die merken dat het betalen van rekeningen structureel niet meer lukt, kunnen contact opnemen met een schuldhulpverlener van Plangroep via het telefoonnummer 0345-47 97 79.

Stockfoto
141022/HvL


 

Wellicht interessant