img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-10-2022 11:23

Festival Keyport Meets | Regio in je Rugzak

Weert - 18 oktober 2022 - Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Op dinsdag 1 november zal het festival plaatsvinden waar ondernemers leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontmoeten. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen leerlingen nog beter de kansen en mogelijkheden ontdekken binnen de eigen regio. Het festival vindt plaats bij Lister Building in Weert.  

img

Keyport Meets | Regio in je rugzak is een digitale leer-, voorstel- en ontmoetingsplek in combinatie met een evenement en ontmoetingsdagen. Leerlingen worden geholpen met oriënteren op hun toekomstige werkloopbaan, door ze in te laten zien welke kansen de regio aan hen biedt om dit te verwezenlijken. De leerlingen gaan in dit nieuwe doorlopende LOB-traject op zoek naar kansen en mogelijkheden in de eigen omgeving door te onderzoeken, ontdekken en ontmoeten.

Festival

Op dinsdag 1 november zal het festival plaatsvinden waar ondernemers leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontmoeten. Door met elkaar in gesprek te gaan, kunnen leerlingen nog beter de kansen en mogelijkheden ontdekken binnen de eigen regio. Op het platform Regio in je Rugzak zien leerlingen profielen van bedrijven die bij hen passen. Door interesses en competenties te koppelen aan de kenmerken van ondernemingen, ontvangt de leerling unieke suggesties voor relevante matches die aanwezig zijn. Zo ontdekken leerlingen kansen voor een beroepstoekomst waar ze wellicht nog niet aan gedacht hebben.

De regio heeft meer te bieden dan je denkt!

Het festival is een volgende stap, waar leerlingen en bedrijven elkaar daadwerkelijk live ontmoeten. Zo krijgen ze uit eerste hand meer informatie over het bedrijf en de kansen die er aanwezig zijn. Een ontmoeting die ook leerzaam is voor ondernemers, omdat zij zo kunnen ontdekken waar de leerlingen vooral in geïnteresseerd zijn en hiermee ook nieuwe stagiaires of (toekomstige) werknemers kunnen werven. Op het festival maken leerlingen het liefst met enkele bedrijven een afspraak om op locatie te komen kijken en zo nog meer te weten te komen! Deze ervaring helpt de leerling met de keuze voor een mogelijke beroepstoekomst in de eigen regio. 

We maken van ontmoeten een feest!

Het terrein wordt in twee delen verdeeld, een ontmoetingszone en een belevingszone. In de ontmoetingszone krijgen bedrijven de mogelijkheid in gesprek te gaan met de leerling en een afspraak te maken voor een ontmoeting op locatie. Uiteraard kunnen bedrijven bij de ontmoetingszone ook zaken over zichzelf presenteren.

In de belevingszone vinden leerlingen gadgets en stellages waar ze iets kunnen doen, bijvoorbeeld een escaperoom, simulator, 3D-beleving, robots en meer mogelijke activiteiten. Ontdekken wat de mooie kansen zijn in de eigen regio, dat biedt mogelijkheden!  

Van harte welkom

Bedrijven die leerlingen in de regio willen ontmoeten of een ervaring willen geven, zijn meer dan welkom! U kunt een kijkje nemen op de site www.regioinjerugzak.nl of contact opnemen met de projectleider. Aanmelden is nog steeds mogelijk.

Locatie

Het festival vindt plaats bij Lister Building (bedrijventerrein De Kempen) Peelterbaan 1 in Weert.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

 

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

181022/HvL

 

Wellicht interessant