img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-10-2022 20:20

Yuverta VMBO-MBO Roermond neemt nieuwe schoolgebouw in gebruik

Roermond - 27 oktober 2022 - Op maandag 31 oktober is het zover; leerlingen, studenten en personeel van Yuverta Roermond starten die dag hun werk- en schooldag in het gloednieuwe schoolgebouw aan de Jagerstraat in Roermond. In het weekend van 5 en 6 november staan in het nieuwe schoolgebouw de open dagen gepland voor geïnteresseerde scholieren, leerlingen en hun ouders/verzorgers.

img

Werkzaamheden gaan verder

Hiermee is fase 1 van de nieuwbouw van de schoollocatie afgerond. Na de ingebruikname van het nieuwe gebouw gaan de werkzaamheden op het terrein verder. Zo staan onder meer de bouw van de gymzaal en de werkplaats voor de mbo-opleiding Loonwerk op de planning. Ook wordt de sloop van het oude gebouw in het planningsschema meegenomen.

Buiten zal er een plek ingericht worden met groen, een (moes)tuin en zitruimtes om buiten te kunnen werken en ontspannen. Als alle fases zijn afgerond, vindt er een officiële opening plaats. 

Groen, gezond en bijna energieneutraal 

Het nieuwe Yuverta schoolgebouw heeft veel praktijkmogelijkheden en wordt met onder meer 480 zonnepanelen een Bijna Energie Neutraal Gebouw, een zogeheten BENG. Daarnaast zal het nieuwe onderkomen het label 'Frisse School B' dragen. Het gebouw beschikt over een goed en gezond binnenmilieu met veel groen, verschillende mogelijkheden om buiten te ontspannen en te sporten, ruime lokalen en duurzaam ergonomisch meubilair.

De dag van ingebruikname van het gebouw op maandag 31 oktober is uitsluitend voor leerlingen, studenten en medewerkers van Yuverta vmbo/mbo Roermond. Voor hen staat er die dag dan ook een aantal leuke activiteiten gepland. Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan één van onze open dagen. 

Open dagen VMBO en MBO

In het weekend van 5 en 6 november staan de open dagen gepland voor geïnteresseerde scholieren, leerlingen en hun ouders/verzorgers. Op zaterdag 5 november van 10.00-13.00 uur voor het vmbo en op zondag 6 november van 10.00-14.00 uur voor mbo. Wil je hier bij zijn? Meld je dan even aan via de website, hier voor vmbo en via deze pagina voor mbo.

 

Over Yuverta, Thuis in de toekomst 

We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers en de regio. We zijn ‘thuis in de toekomst’, omdat we ons bezighouden met thema’s die ertoe doen, zoals klimaat, energie, water, voeding, en welzijn van mens en dier. Met het bedrijfsleven verkennen we de wereld van nu en morgen. Samen werken we aan een duurzame verbetering van ons onderwijs en onze leefomgeving. 

Foto (impressie nieuwe schoolgebouw Yuverta)
271022/HvL

 

 

Wellicht interessant