img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-3-2019 11:00

Leerlingen BS De Leerlingst bij zorgboerderij Klooster Keyserbosch

Haelen - In het kader van KERNgezond Haelen waren de leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Leerlingst te gast bij zorgboerderij Klooster Keyserbosch. De dag begon (en eindigde) sportief: allemaal op de fiets van Haelen naar Neer (en terug). Bij de zorgboerderij gingen ze aan de slag met vier activiteiten die te maken hadden met voeding en dieren: bereiding gezonde salades, quiz in de moestuin, uitleg over eieren bij de kippen en een sportief kwartspel. De kinderen hadden er duidelijk plezier in en dat gold ook voor de cliënten van de zorgboerderij.  

Samen met Carien van de zorgboerderij werd een gezonde salade met witlof, appel en rozijnen bereid én opgegeten. 

Daarnaast werd er een quiz gespeeld in de moestuin. De kinderen probeerden te ontdekken welke gewassen er groeiden.

Als derde onderdeel namen ze een kijkje bij de kippen en kregen ze uitleg over hoe een ei groeit en hoe het komt dat er verschillende eieren zijn. Met de eieren gingen ze vervolgens aan de slag en maakten ze een couscous-salade met ei, tomaatjes, citroen, sla en komkommer. Ook deze werd uiteraard opgegeten.

Als laatste onderdeel werd er nog bewogen tijdens een spel waarbij ze kwartetten van verschillende dieren bij elkaar moesten zien te krijgen. Samenwerken en goed nadenken was hierbij erg belangrijk.
 
 

Tags
Wellicht interessant