img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-11-2022 12:15

Sint Maartensfeest en opening vastelaovesseizoen in Maasniel

Maasniel - 8 november 2022 - WijZijnMaasniel en Neel Laef organiseren op vrijdag 11 november het Sint Maartensfeest.  In de Sint-Laurentiuskerk wordt het verhaal van Sint Maarten verteld, gevolgd door een korte wandeling naar het Plein 1999, muzikaal begeleid door de Philharmonie en Schutterij St. Urbanus. Hier is een centrale samenkomst met sfeervol vuur en warme chocomel. Aansluitend kan iedereen samen met CV De Katers de opening van het vastelaovesseizoen vieren op het Betjesplein.

img

Samenkomst Sint Maarten en St. Laurentius

Deze traditionele dorpsactiviteit start met een ontvangst van alle deelnemers in de St. Laurentiuskerk van Maasniel. Inloop is vanaf 18.45 uur. De kinderen worden natuurlijk weer uitgenodigd om prachtige lampionnen mee te nemen. Fakkels en open vuur is niet toegestaan.

In de kerk wordt om 19.00 uur na een welkomstwoord het verhaal van Sint Maarten verteld en uitgebeeld. Daarna vertrekt iedereen in een sfeervolle stoet vol lichtjes en muzikale begeleiding van de Maasnielse muziekverenigingen naar het Plein 1999, het voormalige Laurentiusplein aan de Wilhelminalaan. Hier wacht voor iedereen de warme kop chocomel van “Ondernemend Maasniel” en een gezellig samenzijn naast de sfeervolle vuurkorven.

Opening carnavalsseizoen

Rond 20.00 uur vertrekt de stoet naar het Betjesplein om daar het carnavalsseizoen ludiek te openen met CV De Katers.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.wijzijnmaasniel.nl en de Facebookpagina van WijZijnMaasniel. De stichtingen Neel Laef en WijZijnMaasniel organiseren deze activiteit als een verbindende dorpsactiviteit en hoopt weer op een grote deelname opkomst zoals eerdere jaren voorafgaand aan de Corona-beperkingen.  

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto WijZijnMaasniel
101122/HvL

Wellicht interessant