img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-11-2023 11:30

Heksenheuveltocht voor ATB en gravelrijders vanuit Nederweert

Nederweert - 17 november 2023 - Het was nog even spannend of de Heksenheuveltocht voor ATB en gravelrijders op TourWielerClub Nederweert op zondag 19 november kon doorgaan vanwege de vele regenval. Maar er zijn wat routes aangepast en nu kunnen fietsliefhebbers van off-the-road toch van start. Er zijn mountainbikeroutes van 30 en 50 km en de gravelrijders kunnen kiezen uit de afstanden 45, 65 en 95 km. Voor alle leeftijden en voor elk niveau!  

img

De mountainbikeroutes van 30 en 50 km gaan door afwisselend gebied. Door bos, heide en open vlaktes van het Limburgs en Brabants landschap. De routes zijn helemaal uitgepijld en uitermate geschikt om alleen te fietsen. 

De gravelrijders fietsen voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Ze kunnen kiezen uit de afstanden 45, 65 en 95 km. De geoefende fietser kan zich vastbijten in de langere routes, terwijl de kortere routes prima geschikt zijn voor beginnende fietsers en ouders met kinderen. 

Heksensfeer

De Heksenheuveltocht doet dit jaar haar naam eer aan. Zo is de start- en finishplaats Huyskamer Daatjeshoeve (Heugterbroekdijk 34) in Nederweert aangekleed in heksenstijl. Buiten staan brandende vuurkorven en hangt een diepe mist. Bij de start loopt een heuse heks rond en onderweg kun je gratis ‘heksensoep’ en andere versnaperingen krijgen. De Huyskamer Daatjeshoeve ligt middenin het bos en past qua uitstraling prima bij de Heksenheuveltocht. 

De Heksenheuveltocht wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door TourWielerClub Nederweert.

Inschrijven

Voorinschrijven kan online van 11 tot 19 november via deze webpagina van fietssport.nl

De deelnemersprijs is voor alle afstanden gelijk: NFTU-leden betalen €6 en niet-NFTU € 8.

Onderweg is een pauzeplaats met gratis consumptie. Verder is een helm verplicht, is er een bewaakte fietsenstalling en kan de fiets na afloop worden afgespoten.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto TWC Nederweert (deelnemers Joyce Hendrikx en haar zoon Juul) 
101023/HvL

Wellicht interessant