img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-4-2019 10:10

Bitcoins en Blockchain.. Geniaal of een hype?

Weert - Op woensdag 10 april 2019, aanvang 19.30 uur in het Bibliocenter, zal Prof. Dr. Geert Duijsters, hoogleraar ondernemerschapen innovatie aan de Universititeit van Tilburg, op een begrijpelijke manier ingaan op Blockchaim technologie: de impact ervan, de mogelijke toepassingen en in het bijzonder de cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum etc.) die hieraan gekoppeld zijn. Welke impact heeft Blockchain Technologie op het dagelijkse leven? "De blockchain staat nog in de kinderschoenen en zal grote effecten hebben. We staan nog maar aan het prille begin van een revolutie”, stelt Geert Duijsters. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Geert Duijsters, hoogleraar ondernemerschap en innovatie aan de Universiteit van Tilburg, onderzoekt de impact van technologische ontwikkelingen op bedrijven en organisaties. De werking van Blockchain is geniaal en tegelijkertijd simpel. Een Blockchain is een gedecentraliseerd online grootboek dat op duizenden computers wereldwijd transacties valideert en bijhoudt. Deze technologie zorgt ervoor dat transacties niet aan te passen of te verwijderen zijn. Dat maakt gesjoemel en fraude onmogelijk.

Door het gebruik van een blockchain is het mogelijk om op een veilige manier handelingen en transacties mogelijk te maken tussen verschillende partijen. Deze transacties komen tot stand zonder dat daar een centrale partij voor nodig is. Niemand is de baas. Niemand is de eigenaar van de informatie. Dat is veiliger en goedkoper.

Blockchain is de techniek onder andere achter de Bitcoin. Maar er zijn veel meer toepassingen mogelijk. 

Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert.

Datum ent tijd: woensdag 10 april 2019, van 19.30 tot 21.30 uur. | 

Kosten: € 7,50 per persoon, aanmelden via deze link.Tags
Wellicht interessant