img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-11-2022 10:00

Foto-impressie première documentaire “The Monument of Tolerance” in Heythuysen

Heythuysen - 17 november 2022 - Twee jaar lang hebben twee jonge, Amerikaanse vrouwen, Tracie Hunter en Elizabeth Suter, meegelopen tijdens de veteranenweek van de Stg Herdenkingsmonument Militairen (Monument of Tolerance). Ze hebben hierover de indrukwekkende documentaire 'The Monument of Tolerance' gemaakt, die op woensdag 16 november in première ging in Heythuysen voor genodigden. Een foto-impressie van deze bijzondere avond, waarbij ook enkele hoofdrolspelers aanwezig waren. 

Over de makers 

Tracie Hunter en Elizabeth Suter zijn de oprichters en vrijwilligers van Beyond the Call, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het, uit eerste hand, visueel documenteren van verslagen van WOII-veteranen. Voor hun vorige documentaire hebben ze een Emmy gewonnen. Deze documentaire heeft zijn Amerikaanse première beleefd in mei 2022 op het San Diego GI Film festival waar hij genomineerd was voor beste korte documentaire. De film ontving lovende kritieken.

Internationale herdenking Monument of Tolerance

Op donderdag 17 november vindt bij het Monument van Verdraagzaamheid bij het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen, voor de 22e keer de jaarlijkse internationale herdenking plaats. Deze herdenking vindt ieder jaar plaats op de donderdag die het dichtst bij de bevrijdingsdatum van het Leudal (16 november) ligt. Het is nu 78 jaar geleden dat het Leudal werd bevrijd. De plechtigheid begint om 14.00 uur en iedereen is hierbij van harte welkom. 

Foto's Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
171122/HvL

Wellicht interessant