img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-11-2022 14:15

Workshop voor jongeren (en ouders); 18 jaar en dan..?

Weert - 19 november 2022 - Op woensdag 14 december organiseert Bibliocenter de Workshop '18 jaar en dan?' Cristel Sieben van Humanitas Midden-Limburg verzorgt een presentatie over welke zaken er voor jongeren veranderen als ze 18 jaar zijn en geeft uitleg over ‘Get a grip’. Met 18 jaar ben je meerderjarig en volwassen voor de wet. Wat houdt dat allemaal in? De bijeenkomst is zowel voor ouders als jongeren. Het is helemaal gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

img

Met 18 jaar ben je meerderjarig en volwassen voor de wet. Dat betekent dat je officieel een rechtshandeling kan uitvoeren. Vanaf je zestiende krijg je serieus te maken met geldzaken. En vanaf je achttiende jaar krijg je nog meer verantwoordelijkheden en verplichtingen. Kun je hier hulp bij gebruiken? 

Cristel Sieben van Humanitas Midden-Limburg verzorgt een presentatie over welke zaken er voor jongeren veranderen als ze 18 jaar zijn en geeft uitleg over ‘Get a grip’.

18 jaar, en nu?

Er moet een aantal zaken geregeld worden. Je hebt een DigiD nodig om officiële dingen te regelen zoals bijvoorbeeld zaken rondom wonen, studie of (zorg)verzekeringen. Heb je een bijbaan? Dan kun/moet je belastingaangifte doen, grote kans dat je geld terugkrijgt!
 
Maar hoe regel je studiefinanciering, een OV, een zorgverzekering en wat is je eigen verantwoordelijkheid? Er worden er praktijkvoorbeelden gegeven en je ontvangt een checklist, 18 jaar en dan. Heel praktisch dus!

Persoonlijke hulp

Heb je na deze bijeenkomst nog hulp nodig met vragen rondom de Digitale Overheid? Ga dan, tijdens onze openingstijden, langs bij de bibliotheek. Bibliocenter denkt met je mee en geeft je informatie zodat je verder kunt. Ze kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt. Voor meer informatie kijk op www.bibliocenter.nl/ido.

Je kunt je ook aanmelden bij ‘Get a grip’. Zij helpen je alle geldzaken op een rijtje te zetten, www.gripopjemoney.nl.

Praktische informatie

wanneer - woensdag 14 december 2022, van 19.30 tot 21.00 uur

waar - Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250, Weert

deelname - gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek

aanmelden - aanmelden kan op de website van Bibliocenter

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Bibliocenter
201122/HvL

Wellicht interessant