img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

22-11-2022 16:50

De tien tijdelijke Barli woningen Maasbracht zijn opgeleverd

Maasbracht - 22 november 2022 - Maandag 21 november was het feest aan de Kruisweg in Maasbracht. De 10 Barli woningen zijn gereed voor gebruik. De Prefab woningen zijn bestemd voor tijdelijke huur en blijven tenminste tien jaar staan. Wethouder Tim Snijckers van de gemeente Maasgouw en corporatiebestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg overhandigden op symbolische wijze de sleutel aan de nieuwe bewoners. 

img

Behoefte aan woningen

In de gemeente Maasgouw is veel vraag naar sociale huurwoningen. Met de bouw van deze woningen wil de gemeente inspelen op de behoefte vanuit de snelle woningzoekers. Een tijdelijk onderkomen totdat er een permanente woning beschikbaar is. De woningen zijn beschikbaar voor mensen met een urgente woonvraag op de woningmarkt. De woningen worden voor maximaal 2 jaar verhuurd.

Wethouder Tim Snijckers: “Ik ben erg blij dat vandaag de deur opengaat voor de nieuwe bewoners van deze Barli-woningen. Naast het verminderen van de krapte op de woningmarkt, hopen we met deze huizen de doorstroom van woningen weer op gang te brengen. Wat mij betreft komen er snel meer van dit soort initiatieven in Maasgouw.”

Zonder huis geen thuis

Wonen Limburg werkt de komende jaren hard aan genoeg betaalbare woningen. Woningen die veilig, gezond en prettig zijn om in te leven máár ook gebouwd zijn voor de toekomst. Ger Peeters bestuurder woningcorporatie Wonen Limburg: “Het bouwen van nieuwe woningen kost tijd. We zijn ons ervan bewust dat de nood hoog is. Met de komst van de tijdelijke woonconcepten zijn we als woningcorporatie ontzettend blij. Hiermee vergroten we de kans om woningzoekenden een fijn thuis te bieden. Daarnaast biedt de circulaire bouwmethode mogelijkheden om de woningen uiteindelijk te verplaatsen.”

Duurzaam en verplaatsbaar woonconcept

De woningen bestaan uit een Prefab bouwconstructie. Gevormd door het toepassen van houtskeletbouw. Duurzaam tijdens de levensduur van de woningen maar ook in de bouwfase. De permanente kwaliteit van de woningen zorgt ervoor dat het na een aantal jaren in zijn geheel verplaatst kan worden naar een andere locatie. Zelfs is het mogelijk om de woningen te demonteren en de losse onderdelen te gebruiken voor andere projecten.

Foto Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
221122/HvL

Wellicht interessant