img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-11-2022 19:00

Molens in Leudal met Frits Criens - Uffelse molen Haler

Haler - 27 november 2022 - In 2015 heeft Molenstichting Leudal het boekje 'Leven van water en wind' uitgebracht waarin Frits Criens de molens in de gemeente Leudal met een sonnet in het zonnetje zette. Nu doet hij dat samen met DeltaLimburg.nl nog een keertje in de serie videoreportages 'Molens in Leudal met Frits Criens'. In deze aflevering bezoekt hij de Uffelse molen in Haler.

De getoonde aquarellen in het openingsshot zijn van Jos Jeukendrup en zijn met zijn toestemming opgenomen in deze serie reportages.

Over Frits Criens

Frits Criens (1949) is stadsdichter van de gemeente Leudal. Hij publiceert romans, dichtbundels, light versie, lied- en cabaretteksten en toneelstukken in het ABN en in het Haelense dialect. Veel van zijn stadsgedichten zijn in de gemeente Leudal te vinden in openbare ruimtes en gebouwen. Daarnaast kom je zijn werk tegen in de boekhandel, literaire tijdschriften, bloemlezingen en op het internet. Regelmatig is hij te beluisteren op de radio. Zijn werk kenmerkt zich door een heldere vorm en begrijpelijke taal, waarbij humor en ernst voor hem onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Daarmee staat hij sterk in de traditie van de Romantiek.

Alle afleveringen in deze serie tot nog toe:

Molen de Hoop in Horn

Sint-Petrusmolen Roggel

Leumolen in het Leudal

Molen de Welvaart in Horn

Sint Elisabethmolen Haelen

Auroramolen Baexem 

Sint Antoniusmolen in Heythuysen

De Grathemermolen in Grathem

Schouwsmolen in Ittervoort

Armenmolen in Neeritter

Uffelse molen in Haler

Friedessemolen in Neer

Windmolenpark Neer

Vogelmolen in Haelen

camera Leon van Lier en Pieter Cornelissen/montage Pieter Cornelissen | DeltaLimburg.nl
271122/HvL

Wellicht interessant