img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-11-2022 12:08

Eindfase aanleg vispassage bij Stevensweert

Stevensweert - 24 november 2022 - De werkzaamheden van het aanleggen van de vispassage tussen Ohé en Laak en Stevensweert zijn in de eindfase. Vorig jaar augustus werd gestart met het kappen van bomen en struiken langs het 2 kilometer lange traject. Op woensdag 23 november werd de dam tussen het zuidelijk- en noordelijk deel doorgestoken. De aannemer is inmiddels begonnen met opruimwerkzaamheden. Daarna kan het wandelgebied weer worden opgesteld voor het publiek.

img

Over de vispassage

In de gemeente Maasgouw, tussen de kernen Ohé en Laak en Stevensweert, ligt het stroomgebied van de Oude Maas. De vissen willen vanuit de Maas door de Biltplas, de Molenplas en de Oude Maas naar de Geleenbeek om zich voort te planten. De twee plassen zijn nu moeilijk te passeren voor vissen. Om de vissen te helpen wordt een nieuwe beek (vispassage) aangelegd langs de Molen- en Biltplas.

DeltaLimburg.nl maakt in samenwerking met Waterschap Limburg een drieluik over de aanleg van de vispassage. Deel 1 en deel 2 zijn al klaar, deel 3 volgt binnenkort.  

Foto Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl 
241122/HvL

 

 

Wellicht interessant