img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-11-2022 10:30

Daag jezelf uit met de NS Trailrun Venlo-Roermond

Venlo/Roermond - 25 november 2022 - NS startte in 2022 met het uitzetten van speciale trailruns. Dwars door de natuur en rennend over smalle paadjes, obstakels, rotsen en beekjes. Een nieuwe vorm van hardlopen waarbij de focus niet ligt op snelheid, maar op ervaring. Eén van deze trails loopt van NS station Venlo naar NS station Roermond en is 35 km lang: de NS MST Venlo-Roermond Trail. Je loopt op de grens tussen Nederland en Duitsland. Voor wie wat meer uitdaging zoekt tijdens het hardlopen! 

img

De NS MST Venlo-Roermond Trail loopt vanaf station Venlo in zuidelijke richting naar Roermond. Je loopt op de grens tussen Nederland en Duitsland. Je volgt delen van het Pieterpad en komt ook regelmatig routemarkeringen van Water Wandel Wereld tegen. Het gebied kenmerkt zich door zand- en kleiafgravingen en steile heuvels en dalen.

De eerste helft van de route voert door een gebied waar de Maas 2,5 miljoen jaar geleden een terrasrand heeft aangesneden, waardoor er langs de oostoever een groot hoogteverschil is ontstaan.

De paden in het Nederlandse deel zijn afwisselend en speels. De Duitse paden zijn breder en rechter.

Op deze webpagina van NS vind je alle informatie over deze trailrun en kun je de route downloaden.

Over de NS Trails

Wil je wat meer uitdaging op het gebied van hardlopen? Probeer dan eens een trail! Dit zijn hardlooproutes door de natuur met verschillende obstakels onderweg. Deze trails zijn ontwikkeld in samenwerking met MudSweatTrails en Wandelzoekpagina.  

De smaak te pakken?

Op Reis je fit met ons | NS - Supporter van Bewegen vind je alle trails.

Stockfoto
251122/HvL

 

 

Wellicht interessant