img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-11-2022 10:58

Zwemmen voor 55-plussers in Roermond

Roermond - 29 november 2022 - In deze gure en natte tijd van het jaar zullen veel ouderen de warmte binnenshuis opzoeken. Daardoor ontstaat het gevaar dat het noodzakelijk bewegen voor mensen van 55 jaar en ouder er bij inschiet. Een voor alle seizoenen zeer geschikte bewegingsvorm voor ouderen is zwemmen, omdat dit een activiteit is die men tot op hoge leeftijd kan blijven doen. Zwemvereniging 60 Plons Roermond biedt elke dinsdagmiddag een uur lang diverse activiteiten in zwembad De Roerdomp.

img

Wekelijks zwemuurtje voor 55-plussers

De zwemvereniging 60 Plons Roermond biedt de mogelijkheid aan 55-plussers uit Roermond en omgeving om iedere dinsdagmiddag van 14 uur tot 15  uur in het zwembad de Roerdomp gebruik te maken van de gehele accommodatie van het binnenbad. Naast vrij zwemmen kunt u deelnemen aan 30 minuten watergymnastiek onder deskundige leiding of gebruik te maken van de verschillende bubbelbaden of u lekker laten drijven in de waterbaan ! En dat alles bij hoge watertemperaturen van 28,5 °C in het wedstrijdbad en 31 °C in het recreatiebad.

Men is vrij om op ieder moment deel te nemen aan welke activiteit dan ook.

Door het gezamenlijk zwemmen of bewegen in het water worden ook de onderlinge sociale contacten bevorderd. Het motto van zwemvereniging 60 Plons Roermond is dan ook 'KOM ZWEMMEN BIJ 60 PLONS, GEZOND EN GEZELLIG ONDER ONS'.

Alternatief programma in zomervakantie

Tijdens de grote basisschoolvakantie in de zomer is het zwembad niet beschikbaar, maar organiseert de vereniging  een wandeltocht  en een fietstocht om ook dan gezellig met z’n allen in beweging te blijven.

De jaarlijkse contributie bedraagt voor het hele jaar € 60,00, hetgeen neerkomt op ca.  € 1,50 per zwemuur.

Kennismaking en/of aanmelden 

Bent u ca. 55 jaar of  ouder en woont u in Roermond of omgeving en spreekt u dit wel aan ?

Dan kunt u voor € 1,00 vrijblijvend een proefzwemuur meemaken. Voor meer informatie kunt u terecht bij de penningmeester Ellie Simons via 0475 350544 of per e-mail via ellie@siad.nl.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

 

291122/HvL

Wellicht interessant