img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-12-2022 16:10

Midden-Limburg krijgt er nieuwe bewegwijzerde mountainbikeroute bij

Montfort - 2 december 2022 - De werkzaamheden voor een nieuwe, bewegwijzerde mountainbikeroute van ca. 20 km door de natuurgebieden ’t Sweeltje en Rozendaal bij Montfort zijn in volle gang. De nieuwe route is komend voorjaar klaar. In de natuurgebieden zijn ook veel wandelaars te vinden. Deze drukte heeft in het verleden tot gevaarlijke situaties geleid. Om dit in de toekomst te voorkomen, is het idee voor een aparte, bewegwijzerde mountainbikeroute ontstaan.

img

Route

Het pad loopt rond ’t Sweeltje achter camping Reigersbroek en via de achterkant van landgoed Rozendaal naar Schrevenhof. Van daaruit gaat de route richting het spoor en tot slot weer richting de stort van Montfort.

Wandelen én fietsen in de natuur

Een mooie en veelzijdige route dus door natuurgebieden ’t Sweeltje en Rozendaal, waar ook veel wandelaars te vinden zijn. Deze drukte heeft in het verleden tot gevaarlijke situaties geleid. Om dit in de toekomst te voorkomen, is het idee voor een aparte, bewegwijzerde mountainbikeroute ontstaan.

Er is, samen met enkele enthousiaste betrokkenen en bureau Tracks & Trails (met kennis over mountainbikeroutes), goed gekeken hoe de route het beste kan lopen. Zodat mountainbikers en wandelaars los van elkaar kunnen genieten van het gebied én het niet ten koste gaat van de natuur.

Vrijwilligers aan de slag

Onder regie van het Limburgs Landschap, in samenwerking met Track & Trails, wordt op dit moment gewerkt aan de aanleg van de mountainbikeroute. De vrijwilligers helpen met de afwerking van het pad. Denk aan het afvlakken van de randen en het afknippen van uitstekende wortels. 

Wie wil meehelpen?

Daar kunnen ze nog wel wat hulp bij gebruiken. Wil je graag de handen uit de mouwen steken voor deze mountainbikeroute? Stuur dan een mail naar h.heijligers@limburgs-landschap.nl

Stockfoto
021222/HvL

 

Wellicht interessant