img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-4-2019 19:45

Publieksavond Laurentius Ziekenhuis in teken van ouderenzorg

Roermond - De publieksavond die op maandag 1 april 2019 werd gehouden in het Laurentius Ziekenhuis was drukbezocht. De ruim 125 aanwezigen werden bijgepraat over actuele ontwikkelingen en ditmaal met name over ouderenzorg. Van 1 april t/m 12 april 2019 vindt de Veiligheids10daagse plaats. Het doel hiervan is om ouderen weerbaar te maken tegen allerlei vormen van criminaliteit en veiligheid voor ouderen kwam dan ook uitgebreid ter sprake. Geriater Linda Grossfeldt gaf een presentatie over de Commissie Ouderenzorg en Roos Helwegen, verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp (SEH) vertelde over de problematiek die komt kijken wanneer oudere patiënten hier binnenkomen. Ook ditmaal werd veel gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan.

img

In Midden-Limburg neemt de vergrijzing het meeste toe.  Dit is ook terug te zien in de stijging van het aantal patiënten in de hogere leeftijdscategorieën. Naarmate de leeftijd van de patiënt toeneemt, neemt ook het aantal betrokken specialismen toe. Want hoe ouder de patiënt, hoe complexer de benodigde zorg.

Het valt op dat het aantal ouderen op de SEH toe neemt. Door gebruik te maken van de APOP-screening, een vragenlijst van 9 vragen die specifiek is bedoeld voor patiënten van 70 jaar en ouder op de SEH, kan er extra zorg worden geboden.
 
De avond werd afgesloten met een presentatie van Intensive Care-verpleegkundigen Wendy Weijers en Nanna Louw. Zij besteedden uitgebreid aandacht aan klachten die men kan ervaren na een opname op de Intensive Care (IC). Denk hierbij aan: slecht slapen, angsten en nervositeit. Op de IC-nazorgpoli van het Laurentius Ziekenhuis worden deze klachten serieus genomen.

Het Laurentius Ziekenhuis organiseert vier keer per jaar een publieksavond. 

Wellicht interessant