img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-12-2022 15:20

Duurzaam schaatsplezier op het Munsterplein in Roermond

Roermond - 5 december 2022 - Het Munsterplein in de Roermondse binnenstad is sinds afgelopen weekend weer het thuisgebied van een heuse schaatsbaan, helemaal in Kerstsfeer. Afgelopen edities werd nog gebruikgemaakt van ijs, maar dit jaar is de schaatsbaan gemaakt van duurzame, synthetische platen. Hiermee houden de initiatiefnemers rekening met de huidige situatie. Schaatsen in Roermond kan zeven dagen per week tot en met dinsdag 31 januari 2023.

img

Inmiddels hebben de eerste groepjes enthousiastelingen al tevreden over de duurzame platen gegleden. Dat de schaatsbaan een heuse beleving biedt, is bij aankomst op het Munsterplein meteen duidelijk zichtbaar.

Kerstverlichting, een groot bioscoopscherm met sfeerbeelden en een heuse berghut zorgen voor een gezellige sfeer op het plein. Bij de berghut huur je de speciale schaatsen en is het mogelijk om een winterse versnapering te krijgen.

Tel daarbij op de bekende kerstmuziek en het plaatje is compleet. Na het schaatsen is het bovendien ook prima vertoeven op de verwarmde terrassen rondom de schaatsbaan, die de schaatsers (en aanhang zoals de ouders en opa en oma) met open armen verwelkomen met glühwein en warme chocomel.  

Nog completer dagje uit in de binnenstad

De binnenstad van Roermond was natuurlijk al de filmset van de vernieuwde Tover Route, die tovenaars als heuse filmsterren een interactieve route door de binnenstad biedt.

De grote XXL selfiespots zoals de mega regisseursstoel (Grote Kerkstraat) of de bekende filmposters (Stationsplein) bieden ook de wat oudere tovenaars een leuke ervaring en een fotogenieke herinnering om mee naar huis te nemen.

Lokaal je cadeaus kopen voor de feestdagen is in Roermond ook geen probleem, met meer dan 140 boetiekjes en speciaalzaken die voor je klaar staan met originele presentjes.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
051222/HvL

Wellicht interessant