img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-12-2022 18:54

Pianomuziek verwelkomt bezoekers Laurentius Ziekenhuis

Roermond - 6 december 2022 - Wie binnenkort het Laurentius Ziekenhuis bezoekt, kan zomaar verwelkomd worden door de klanken van pianomuziek. In de centrale hal van het Roermondse ziekenhuis staat sinds dinsdag 6 december een piano, waarop iedereen die enigszins muzikaal is, mag spelen. Het initiatief hiertoe is genomen door Anouk Slik, geestelijk verzorger in het Roermondse ziekenhuis. De Vrienden van Laurentius hebben haar wens gerealiseerd.

 

Het initiatief hiertoe is genomen door Anouk Slik, geestelijk verzorger in het Roermondse ziekenhuis. “Ik spreek veel patiënten die langdurig in het ziekenhuis liggen en vaak geen kant op kunnen. Er is een tv, men kan eigen hobbyspullen meenemen, maar daarin is het ziekenhuis vaak beperkend of de eigen mogelijkheden zijn beperkt. Ik heb meermaals met patiënten gesproken die muziek missen, het maken ervan of het luisteren ervan.” 

Anouk ging zich oriënteren op de mogelijkheden om muziek te introduceren in het ziekenhuis. Ze raakte gecharmeerd van het idee om een piano op een centrale plek in het ziekenhuis te plaatsen. “Zo heeft iedereen er wat aan, zowel de patiënten als de bezoekers.” Ze diende een aanvraag in bij de Vrienden van Laurentius en de stichting was al net zo enthousiast over het plan.

“We zijn met het ziekenhuis gaan kijken naar de mogelijkheden voor plaatsing van een piano. Vervolgens heb ik diverse mensen laten weten dat we voor het ziekenhuis op zoek waren naar een piano”, vertelt bestuurslid Hetty Belgers. “Via via kwam ik in contact met de dochters van mevrouw Bloem. Zij zochten nog een goede bestemming voor de piano van hun onlangs overleden moeder. Na een opknapbeurt gesponsord door Reijnen Muziek uit Roermond is het vandaag zover en krijgt de piano officieel zijn plekje in het ziekenhuis. Kortom, iedereen die een beetje muzikaal is, is vanaf nu van harte uitgenodigd om eens achter de piano plaats te nemen!”

 

Foto en reportage Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
061222/HvL

Wellicht interessant