img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-4-2019 02:00

Nationale Museumweek in het Cuypershuis

Roermond - Tijdens de Nationale Museumweek kan iedereen kennismaken met de prachtige collectie van het Cuypershuis. Als landelijk pronkstuk staat dit jaar het 3D kopieerapparaat van Cuypers in de schijnwerpers. Tussen 8 en 14 april 2019 kunnen bezoekers ontdekken waarom dit zogenaamde punteerapparaat zo bijzonder is: jong en oud kan aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D stoeltje. Tijdens het weekend van 13 en 14 april 2019 is de toegang tot het Cuypershuis bovendien gratis.

Ontdek op zaterdag 13 en zondag 14 april meer over het bijzondere ‘Pronkstuk’ in de collectie: het 3D kopieerapparaat van architect Pierre Cuypers. Het unieke van dit punteerapparaat is de mogelijkheid om er kopieën op schaal mee te maken. Op deze innovatieve werkwijze produceerde Cuypers in zijn werkplaatsen talloze interieurstukken voor kerken en gebouwen in Nederland en daarbuiten.

Of bekijk op zondag samen met fotograaf Franco Gori de expositie ‘Tijdsbeeld’. 

Het hele programma is te vinden op www.cuypershuisroermond.nl.

Tijdens de Nationale Museumweek maakt iedereen kans op verschillende prijzen zoals een Museumkaart. Deelnemen aan deze wedstrijd kan door met een ‘Gouden Kader’ een foto te maken in het Cuypershuis en deze op sociale media te delen via #OnsEchteGoud @Cuypershuis.

Meer informatie over de Nationale Museumweek via deze link

Lokatie:  Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond, 

Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11 tot 16.30 uur. Gratis toegang op 13 en 14 april van 11 tot 16.30 uur.

Foto's: Cuypershuis
 

Tags
Wellicht interessant