img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-12-2022 15:23

Ik ga verhuizen: wat gebeurt er met mijn vaste lasten?

Midden-Limburg - 7 december 2022 - Ga jij binnenkort verhuizen? Dan komt er veel op je af. Je moet veel zaken regelen, uitzoeken en de boel alvast beetje bij beetje gaan inpakken. Je zult je dan ook vast afvragen hoe het zit met de vaste lasten, zoals het energiecontract en het internetabonnement. Moet je deze opzeggen, kun je deze meeverhuizen of wordt het allemaal voor je geregeld? Hieronder vertellen we je waar je rekening mee moet houden.

img

1. Energiecontract 

Jouw huidige energiecontract sluit aan op jouw huidige woning. Wanneer je gaat verhuizen kun je vaak jouw huidige energiecontract meenemen, maar houd er rekening mee dat er een grote kans bestaat dat jouw nieuwe woning hier niet meer op aansluit. Heeft jouw nieuwe woning meer woonoppervlakte en is deze duurzamer? Dan zal jouw huidige energiecontract hier niet bij passen. Het is daarom belangrijk om de energieprijzen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal voor jouw nieuwe woning. 

Houd er rekening mee dat je twee weken voor de sleuteloverdracht de tijd hebt om een nieuw energiecontract af te sluiten en de huidige te beëindigen – doe dit het liefst nog eerder.

Op gaslicht.com/energievergelijken vind je de beste deal.

2. Verzekeringen

De kans is groot dat jij een aantal verzekeringen hebt afgesloten voor jouw woning, zoals een opstal- en inboedelverzekering. Het is belangrijk dat je het adres van de nieuwe woning doorgeeft aan de verzekeraars, zodat zij ook weten van de verhuizing én dat de rekeningen natuurlijk niet op jouw oude adres worden geleverd. Houd er rekening mee dat de premie van deze verzekeringen wel kan veranderen. Heb je nog geen opstal- of inboedelverzekering? Sluit deze dan zo snel mogelijk af, zodat jouw woning en de spullen verzekerd zijn tegen schade of inbraak.

3. Internetabonnement

Ook is het verstandig om van tevoren alvast een internetabonnement af te sluiten, zodat je tijdens de verhuizing alvast gebruik kunt maken van dit abonnement. Heb je nog een internetabonnement lopen bij jouw huidige woning? Zeg deze dan op en houd rekening met de opzegtermijn. Let op: soms moet je een boete betalen, omdat je eerder opzegt dan in het contract staat. In dat geval kun je jouw huidige internetabonnement meeverhuizen, mits deze natuurlijk ook in jouw gebied levert. 

Levert jouw huidige internetabonnement niet in jouw nieuwe woning, of wil je een voordeliger internetabonnement? Kijk dan eens op internetten.nl/internet/vergelijking en sluit direct een nieuw internetabonnement af. 

Wellicht interessant