img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-4-2019 08:30

Bekendmaking goede doelen Roermond City Swim 2019

Roermond - Op dinsdag 2 april 2019 werden in het Laurentius Ziekenhuis de twee nieuwe goede doelen bekendgemaakt van de 3e editie van de Roermond City Swim op 31 augustus 2019. Dit zijn de Vrienden van Laurentius voor een vrouwvriendelijke mammografie en de Maarten van der Weijden Foundation voor Kankeronderzoek. Of Maarten van der Weijden op 31 augustus zelf aanwezig zal zijn en dan misschien zelfs meezwemt, is nog niet bekend. Kijk naar het videoverslag, inclusief een persoonlijke boodschap van de bekende zwemmer. 

Voor het lokale goede doel is gekozen voor de Vrienden van Laurentius. Een stichting die veel projecten mogelijk maakt op het gebied van zorg en comfort aan de patiënten en bezoekers van het Laurentius Ziekenhuis. Tijdens de City Swim wordt geld ingezameld voor een techniek die het mogelijk maakt dat borstonderzoek vrouwvriendelijker wordt en minder pijnlijk: het Smart Curve Breast Stabilization System. Het Laurentius wordt een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat deze techniek gaat gebruiken.  

Het tweede goede doel is de Maarten van der Weijden Foundation. Deze stichting ondersteunt twaalf goede doelen waarin onderzoek naar kanker centraal staat. Binnenkort start een campagne waarin het publiek één van deze initiatieven mag uitkiezen als landelijk goed doel voor de Roermond City Swim. 

Naast de goede doelen is er ook goed nieuws voor de deelnemers. Ze hoeven dit jaar geen vooraf vastgesteld sponsorbedrag mee te brengen en daarnaast wordt het inschrijfgeld fors verlaagd: volwassenen betalen € 15 en kinderen € 7,50. 

Inschrijven voor de Roermond City Swim kan via www.roermondcityswim.nl

Foto en video Fred Simons

 
 

Tags
Wellicht interessant