img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-12-2022 14:12

Stem op het 'Kern met Pit' project Repair Café Grathem

Grathem - 27 december 2022 - In het kader van duurzaamheid heeft Dorpsraad Grathem afgelopen april een Repair Café opgestart. Het Repair Café is geen gratis reparatiewerkplaats. Het is een ontmoetingsplaats in de buurt, waar het gaat om samen repareren, om kennisoverdracht en om sociaal contact tussen buurtgenoten. Het project heeft het predicaat 'Kern met Pit' gekregen en is nu in de race voor de provinciale trofee 2022. "We roepen iedereen op om te stemmen!" Stemmen kan tot 15 januari.

img

Repair Café

Met het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Het Repair Café heeft vanaf de start in april jl. tot op heden al 78 aanbiedingen gehad, waarvan 73% gerepareerd kon worden. 

Dorpsraad Grathem heeft het project aangemeld om mee te dingen naar het predicaat 'Kern met Pit'. Omdat het project succesvol is afgerond, ontvangt het Repair Café op zaterdag 21 januari 2023 een cheque van € 1.000 en het Predicaat 'Kern met Pit'. "Die hebben wij alvast binnen maar er is nog meer te winnen."

Limburgse Trofeewinnaar 2022

Het Repair Café is nu in de race voor de Limburgse trofee 2022, die Gouverneur Emile Roemer aan de winnaar zal uitreiken. De winnaar ontvangt nog eens een bonus van € 1500 én maakt kans op de landelijke Gouden Pit ter waarde van €3.000!

Stemmen

"Natuurlijk willen wij een goede kans maken om die Limburgse trofee te bemachtigen, maar daar hebben wij wel jullie stem voor nodig."

De provinciale trofee wordt als volgt toegekend:

- Voor 50% via het stemmen op de website van Kern met Pit

- De vakjury beslist ook voor 50% en bepaalt de einduitslag.

De internetstemming is mogelijk van 15 december 2022 tot en met 15 januari 2023. Op de website Kernmetpit.nl is nog veel meer informatie te vinden over het project.    

Foto Kern met Pit
271222/HvL

 

Wellicht interessant