img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-6-2024 12:15

Vollemaanwandeling in Het Leudal

Heythuysen - 11 juni 2024 - Op zaterdag 22 juni organiseert Groen Hart Leudal een vollemaanwandeling in natuurgebied Het Leudal. De junimaan is de maan van de kortste nacht, van St. Janskruid en is de ‘zoetste’ volle maan van het jaar… Hoe zit dit precies? Wat waren de sages, gebruiken en rituelen door de eeuwen heen?  Een bijzonder uitje voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar!

img

Ervaar het Leudal eens in de schemering en onder een volle maan tijdens een natuurwandeling met de gidsen van Groen Hart Leudal. Leuke thema’s komen aan bod, zoals: wat voor effect heeft de maan op planten, dieren en mensen? 

Tegen de schemering en zéker tijdens een volle maan komt het nachtelijk dierenleven in de natuur op gang! De naderende duisternis zorgt ervoor dat de wereld om je heen verandert en je langzaam moet gaan vertrouwen op de andere zintuigen dan het zicht. "Wie weet, als we héél stil zijn.... zien we wel een ree, vos, das, konijn, marter, vleermuizen, nachtvlinders... of/en horen we uilen roepen, muizen scharrelen..."

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 22 juni 2024, van 20.30 tot ca. 23.00 uur

waar - start vanaf parkeerplaats bij Boscafé De Busjop, Busschopsweg 9, Heythuysen 

deelname - € 3,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 1,00  

aanmelden - aanmelden is verplicht en kan tot 20 juni door een e-mail te sturen naar ghl.balieteam@gmail.com of te bellen naar 0475-497010. Er is plek voor 12 deelnemers. 

extra informatie - denk aan een verrekijker, antimuggenmiddel en stevige wandelschoenen en kleding waarmee je geruisloos kunt lopen. Honden zijn niet toegestaan.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto: Pixabay
100624/HvL

Wellicht interessant