img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2023 16:14

Vollemaanwandeling in Het Leudal

Heythuysen - 13 oktober 2023 - Op zaterdagavond 28 oktober organiseert Groen Hart Leudal een vollemaanwandeling in natuurgebied Het Leudal. Wandel mee met de gidsen en leer meer over de maan en ervaar het nachtelijk dierenleven in de natuur met alle zintuigen. Meld je snel aan, er is plek voor 12 deelnemers! De route is ca. 5 km lang en voert over grotendeels onverharde paden. Een bijzonder  uitje voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar!

img

Leer wat meer over de maan, bijvoorbeeld: hoe zit dat nou eigenlijk, met de maancyclus? Wat voor effect heeft de maan op planten, dieren en mensen? Wat waren de gebruiken en rituelen door de eeuwen heen?

Tegen de schemering en zéker tijdens een volle maan komt het nachtelijk dierenleven in de natuur op gang! De naderende duisternis zorgt ervoor dat de wereld om je heen verandert en je langzaam moet gaan vertrouwen op de andere zintuigen dan het zicht. "Wie weet, als we héél stil zijn.... zien we wel een ree, vos, das, konijn, marter, vleermuizen, nachtvlinders... of/en horen we uilen roepen, muizen scharrelen..."

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 28 oktober 2023, van 17.00 tot ca. 19.30 uur

waar - start vanaf parkeerplaats bij Boscafé De Busjop, Busschopsweg 9, Heythuysen 

deelname - € 3,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar € 1,00  

aanmelden - aanmelden is verplicht en kan tot 26 oktober door een e-mail te sturen naar ghl.balieteam@gmail.com of te bellen naar 0475-497010.

extra informatie - denk aan een verrekijker, antimuggenmiddel en stevige wandelschoenen en kleding waarmee je geruisloos kunt lopen

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Stockfoto
131023/HvL

Wellicht interessant