img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-1-2023 10:30

Met SP Roermond gratis naar Volksprotest in Amsterdam

Roermond/Amsterdam - 17 januari 2023 - Op zaterdag 11 februari organiseert de SP een Volksprotest in Amsterdam. In Limburg zijn er zes locaties van waaruit mensen gratis mee kunnen reizen naar de hoofdstad, waaronder Roermond. Aanleiding voor het protest is de energiecrisis. Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet meer betalen. Het Volksprotest vindt plaats op het Beursplein in Amsterdam. Na een podiumprogramma zal er een mars worden gelopen door de stad.

img

Al meer dan 100.000 mensen ondertekenden de Volkspetitie om energie te nationaliseren en zo de kosten te verlagen.De teller loopt nog steeds op. Nu is het tijd voor de volgende stap: een Volksprotest.Energie hoort wat de SP betreft niet thuis op de markt. Daarom komt de partij samen met mensen in actie.

Gratis busreis naar Amsterdam

Aanmelden voor de busreis naar Amsterdam kan via deze webpagina van sp.nl.

"Als we de politiek echt willen overtuigen moeten we dit samen doen. Onze eis is dat we zeggenschap over de productie en verkoop van onze energie terug willen. Zo was het ooit, zo kan het weer. Op die manier kunnen we energie weer betaalbaar maken én houden voor iedereen", aldus John Hölsgens, voorzitter van de SP-afdeling Roermond.

Mars

Het Volksprotest start zaterdag 11 februari om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Na een podiumprogramma zal er een mars worden gelopen door de stad. Om 16.00 uur vertrekken de bussen weer richting Limburg.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto SP Roermond
170123/HvL

Wellicht interessant