img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-1-2023 15:35

Afscheid Olivier Dols als directeur Huis voor de Pelgrim in Roermond

Roermond - 24 januari 2023 - Olivier Dols neemt op zaterdag 28 januari tijdens een feestelijke bijeenkomst met honderden vrijwilligers in Roermond afscheid van het Huis voor de Pelgrim. Hij is meer dan 30 directeur geweest van de in Maastricht gevestigde landelijke bedevaartorganisatie. De 64-jarige Dols gaat met pensioen en wordt opgevolgd door Jeroen Bollen. Het Huis voor de Pelgrim is de enige officieel erkende bedevaartorganisatie in Nederland.

img

Olivier Dols werd in 1992 op 33-jarige leeftijd directeur van wat toen nog de ‘Limburgse Bedevaart naar Lourdes’ heette. De stichting organiseerde destijds twee keer per jaar een bedevaartreis naar het Zuid-Franse pelgrimsoord Lourdes. In de jaren erna werd de organisatie flink uitgebreid. Het kantoor in Maastricht ging van twee naar elf medewerkers en de naam van de organisatie werd gewijzigd in Huis voor de Pelgrim.
 
Naast Lourdes biedt de in 1921 opgerichte organisatie nu ook bedevaarten aan naar andere bekende pelgrimsoorden als Rome en Assisi, Banneux, Israël, Santiago, Fátima en diverse plekken in Ierland en Zuid-Italië. Jaarlijks nemen zo’n vierduizend mensen uit heel Nederland deel aan de bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim. Dankzij de inzet van zo’n duizend vrijwilligers kunnen aan de bedevaarten naar met name Lourdes en Banneux ook mensen deelnemen die mindervalide zijn of zorg nodig hebben. Dit jaar verzorgt het Huis voor de Pelgrim ook de reizen vanuit Nederland naar de katholieke Wereldjongerendagen in Lissabon.

Programma 28 januari 2023 

Na 30 jaar heeft Dols met ingang van 1 januari 2023 de leiding ervan overgedragen aan zijn opvolger Jeroen Bollen. Op zaterdag 28 januari neemt hij officieel afscheid. Dit vindt plaats tijdens een bijeenkomst met de vrijwilligers van het Huis voor de Pelgrim in Roermond. Op het programma staat onder meer een eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal en een ontmoeting met genodigden in TheaterHotel De Oranjerie.

Meer informatie

Meer informatie over de bedevaarten van het Huis voor de Pelgrim is te vinden op www.huisvoordepelgrim.nl.

Foto Jean-Pierre Geusens (Olivier Dols)
240123/HvL

Wellicht interessant