img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-4-2019 14:30

Inzegeningsconcert orgel kathedraal Roermond

Roermond - Op Palmzondag 14 april 2019 wordt in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond een concert gegeven naar aanleiding van de afronding van de ingrijpende restauratie van het kerkorgel in de kathedraal. Daarmee is min of meer ook de totale renovatie van de Limburgse bisschopskerk afgerond, die zo’n vijftien jaar geleden begon. Voorafgaand aan het concert zal Bisschop Harrie Smeets het orgel inzegenen.

img

Het concert op Palmzondag begint om 15.00 uur en wordt verzorgd door Jean-Pierre Steijvers, organiste-titulaire van de kathedraal en Hiroko Inoue uit Moskou. Zij zullen de muzikale rijkdom van dit veelzijdige orgel in al zijn facetten laten horen. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Mozart, Homilius, Merkel en Schumann.

Na afloop van het concert worden bovendien een brochure en CD gepresenteerd en ter verkoop aangeboden. De brochure beschrijft de geschiedenis van de kathedraalorgels in het algemeen en dit orgel in het bijzonder en staat ook uitgebreid stil bij de recente restauratie. Op de CD klinken werken die Steijvers onlangs op het kathedraalorgel heeft gespeeld.

Opgave voor deelname aan het concert is gewenst en kan via mail
 

Wellicht interessant