img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-1-2023 11:43

100 Foto's van 100-jarigen voor nieuwe poli geriatrie Laurentius Ziekenhuis

Roermond - 27 januari 2023 - Tot voor kort waren de muren van de nieuwe poli geriatrie in het Laurentius Ziekenhuis nog kaal en leeg. Nu kunnen de bezoekers van de poli, dankzij een gift van de Vrienden van Laurentius, honderd prachtige portretten bewonderen. 100 Foto’s van 100-jarigen van fotografe Truus Groen, waarbij niet alleen de kwetsbaarheid maar juist ook de schoonheid van ouderdom wordt geëtaleerd.

img

Geriater Linda Grossfeldt: “Deze portretten vormen samen de collectie ‘100x100’: 100 foto’s van 100-jarigen van fotografe Truus Groen. We waren als afdeling erg gecharmeerd van deze fotocollectie waarbij niet alleen de kwetsbaarheid maar juist ook de schoonheid van ouderdom wordt geëtaleerd. Bovendien is het voor onze patiënten prettig om zowel herkenning als erkenning te ervaren middels de foto’s.”
 
Volgens teamleidster Gerry Hurkmans zijn er al hele leuke reacties binnengekomen sinds de foto’s ophangen: “Zowel van patiënten als van vrijwilligers en collega’s. Vaak komt men even binnenlopen om de foto’s van dichtbij te bewonderen.”

Jan Pirovano, bestuurslid van de Vrienden van Laurentius, is ook een kijkje komen nemen: “Het zijn hele mooie, indrukwekkende foto’s. Ik ben blij dat we dit met onze stichting mogelijk hebben gemaakt.”

Foto Laurentius Ziekenhuis (Jan Pirovano en Linda Grossfeldt met het boek dat hoort bij de 
fotocollectie) 
270123/HvL

Wellicht interessant